YouTube önce çıkartıyor, sonra indiriyor - Haberler - indir.com

YouTube önce çıkartıyor, sonra indiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 11:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

YouTube’da sanatçıların veya popüler kişilerin paylaştığı videoların izlenme oranları nasıl oluyor da 100 milyona ulaşıyor?

Paylaştığı video içeriklerle dünyanın en büyük sosyal video ağı haline dönen YouTube, zaman zaman yenilikler yapıyor. Yaptığı bu yenilikleri kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için yaptığını açıklayan YouTube, yaptığı yeniliklerle bazen kullanıcılarını mutlu ediyor, bazen üzüyor. Takipçileri çok olan kişilerin aktif halde kullanarak kendi reklamlarını yaptıkları bu platform, onlar için çok önem arz ediyor. Özelliklede sanatçıların kendi kliplerini paylaşarak daha fazla kişiye ulaşma çabalarını düşünecek olursak. YouTube’ın onlar için ne kadar önem arz ettiğini daha iyi anlamış olacaksınız.

Türkiye nüfusunu baz alırsak, bir videonun izlenme oranları nasıl 100 milyonu buluyor?

Son dönemlerde YouTube üzerinden 100 milyon ya da 200 milyon gibi ciddi tıklanma oranların olduğu kullanıcıların mevcut olduğunu düşünürsek bizlerin aklına şöyle bir soru geliyor. Türkiye’de paylaşılan bu videolar nasıl oluyor da 100 milyon ya da 200 milyon gibi izlenme oranlarına ulaşıyor. Türkiye’nin bugünkü nüfusu 80 milyon olduğuna göre bu rakamlar nasıl oluyor?

YouTube çalışma sürdürerek bunun önüne geçmek için hazırlanıyor

Bu sorunun cevabını biraz düşünüp biraz da araştırdıktan sonra bulduk. YouTube kendi platformuna koyulan bu videoların izlenme oranlarını 24 saati baz alarak oluşturuyor. Yani 24 saatte bi bu oranlar her izlendiğinde artış göstermeye devam ediyor. Bu durumu anlamanız için daha detaylı anlatacak olursam. Evde YouTube girdiğiniz 4 farklı cihazınız mevcut diyelim. Siz tek bir kullanıcı olarak akşama kadar bu 4 ayrı cihazdan aynı videoyu izlediniz. YouTube bunu 4 ayrı kişi olarak hesaplıyor. Ancak YouTube bu durumun önüne geçmek için çalışıyor. Bu uğurda bazı çalışmalar başlattı bile. Hatta sizin de dikkatinizi çektiyse şayet eskiden izlenme oranları daha yüksek olan YouTube kullanıcıların videoları bugün daha az oranlara ulaşıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ