YouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenler - Haberler - indir.com

YouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-30 18:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

YouTube'nin ücretli müzik dinleme uygulaması olan YouTube Müzik, Spotify'da olduğu gibi birçok ipucuna sahip. Bu sayede uygulama içerisindeki veri akışının kontrolünü sağlamak, çalma listeleri oluşturmak ve arama ya da izleme geçmişini yönetmek mümkün. 

Dünya üzerinde birçok ülkede 4 yıl önce kullanıma sunulan YouTube Müzik, birkaç ay önce ülkemizde giriş yaptı. Böylece ülkemizde Spotify’ın domine ettiği pazara yeni bir soluk getirmiş oldu. YouTube Müzik Epey geniş bir müzik arşivi, aranan her şarkıyı karşınıza getirirken bir yandan da klipleri izleyebilir ya da oluşturulan çalma listelerine göz gezdirebilirsiniz.

O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!


Fiyatlandırma

YouTube Müzik'te iki çeşit abonelik yöntemi var. Bir tanesi bireysel diğeri ise aile üyeliği. Bireysel üyelik aylık 21.99 TL, aile üyeliği ise aylık 25.99 TL. Her ikisinde de ilk ay ücretsiz. Aile üyeliğinde 5 kişiye kadar ortak kullanım sağlanabiliyor ve kısıtlama bulunmuyor. 

Şarkıları Aramak İçin Şarkı Sözlerini Kullanın

YouTube Müzik içerisinde arama yaparken doğrudan şarkının adını yazmanız gerekmez. Şarkının aklınızda kalan sözlerini yazmanız o şarkıya ulaşmanız için yeterlidir. Bu özellik oldukça başarılı bir şekilde çalışıyor. Böylece YouTube Müzik’i bir anlamda Google gibi kullanabilmek mümkün oluyor.

Otomatik İndirmeler İçin Çevrimdışı Karışık Listeyi Açın

Google, YouTube Müzik'te kullanıcıların seveceği tarzda müzikleri analiz ederek çalma listesi oluşturuyor. Elbette bu dinlenen müzik türü, sanatçı ve dinlenen süre gibi birçok farklı parametre göz önünde bulundurularak oluşturuluyor. Yani aslında kullanıma bağlı olarak bu önerilerin ve oynatma listelerinin ilgili içeriği hedeflemesi kuvvetleniyor.

Uygulamada Ayarlar / İndirilenler yönergesini takip ederek sistemin sizin için oluşturduğu ve internet olmadan da dinlemeniz için sıraladığı karışık listeye ulaşabilirsiniz. Varsayılan olarak 20 şarkı geliyor ama isterseniz bunu azaltıp artırarak çevrimdışı çalma listesinin kapsamını belirleyebilirsiniz.

Listeyi indirirken cihazınızın kablosuz bir ağa bağlı olması gerekiyor. Aksi halde kablosuz ağ beklendiğine dair bir uyarı alacaksınız. Ancak mobil veri paketinize güveniyor ve indirmeyi mobilden yapmak istiyorsanız İndirilenler ve Depolama kısmından ‘Yalnızca kablosuz ağa bağlıyken indir’ düğmesini pasif olarak ayarlamanız yeterli.

Arama Ve İzleme Geçmişinizi Yönetin

Ayarlar / Gizlilik ve Konum üzerinden izleme geçmişini ya da arama geçmişini duraklatabilirsiniz. Buna ek olarak aynı bölümden izleme ve arama geçmişinizi de silebilirsiniz. Ayrıca Google’ın konumuza erişip, bulunduğunuz bölgeye göre şarkı önerileri sunmasını da yine aynı pencereden kapatıp, etkinlik bazlı önerileri devre dışı bırakabilirsiniz.

Ses Kalitesini Yükseltin

YouTube Müzik, uygulamayı yalnızca mobil ağ üzerinden kullananlar için ses kalitesini normal düzeye çekerek tasarruf etmeyi sağlıyor. Fakat internetinizden de en yüksek kalitede müzik dinlemek istiyorsanız  Ayarlar / Oynatma Ve Kısıtlamalar bölümünden hem mobil hem de kablosuz ağdaki ses kalitesini artırabilirsiniz.

Kısıtlı Modu Aktif Edin

Yine Ayarlar / Oynatma Ve Kısıtlamalar menüsünden erişip aktif edebileceğiniz seçeneklerden biri de Kısıtlı Mod.  Kısıtlı Mod özelliği, filtrelenmiş müzik ve kliplerin uygulama içinde engellenmesini sağlıyor. Bu sayede küçük yaştaki çocuklar için zararlı olabilecek videolar ve müziklerin engellenmesini sağlıyor. 

İndirilen Müzikleri Temizleyin

Uygulama içerisinde indirilen bütün müzik ve video klipleri Ayarlar / İndirilenler ve Depolama üzerinden yönetilebiliyor. En altta yer alan ‘İndirilenleri Temizle’ düğmesiyle dinlemek için indirdiğiniz çevrimdışı müzik listelerini temizleyebilirsiniz.

Siri Kısayollarına Bakın

Uygulamayı kullanmaya yeni başlayanlarda bu bölüm boş geliyor. iPhone kullanıcıları sesli komut verdikçe Siri’ye özel olarak kısayollar tanımlanıyor. Bunları da Ayarlar / Siri Kısayolları üzerinden görmek mümkün oluyor.

Şarkıların Alt Seçeneklerine Göz Gezdirin

Herhangi bir şarkıyı dinlerken sağdaki üç nokta simgesiyle ayrıntılara erişebilirsiniz. Burada radyo başlatmadan tutun, oynatma listesine eklemeye ve paylaşmaya kadar birçok seçenek yer alıyor.

Çalma Listelerini Alarm Olarak Kullanın

YouTube Müzik uygulamasının Android cihazları için geliştirilen versiyonunda dilediğiniz bir şarkıyı ya da oynatma listesini alarm sesi olarak da kullanabilirsiniz. Google Saat uygulamasına giriş yapıp alarm oluşturduktan sonra Zil Sesi alanına dokunup YouTube Müzik üzerinden işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Google Saat uygulaması telefonunuzda önyüklü gelmediyse Google Play’den indirebilirsiniz.

Ne Kadar Kota Harcıyor?

Yapılan testler sonucunda ortalama kalitede müzik dinlenmesi halinde 3.6 MB seviyesinde kota harcadığı belirtildi. Bu da aslında saatlerce müzik dinleme sonunda birkaç GB veri paketinin harcanacağı ortada. Ses kalitesi yükseltildiğinde ya da video klipler devreye girdiğinde ise tüketim seviyesi yükseliyor.


İlgili uygulamalar
Youtube Music beklenen özelliğe nihayet kavuştuYoutube Music beklenen özelliğe nihayet kavuştu

PAYLAŞ