Youtube Music'in en iyi 5 özelliği - Haberler - indir.com

Youtube Music'in en iyi 5 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 16:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Müzik uygulaması olarak Youtube'u tercih edenler için geliştirilmiş kapsamlı müzik uygulaması Youtube Music, sahip olduğu özelliklerle müzik severlere daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bu anlamda, Youtube Music'in  sahip olduğu en iyi 5 özelliğe göz atarsak, şunları sıralayabiliriz;

Youtube Music özellikleri

1-Çalma listeleri

Youtube'ta bilindiği üzere 50 şarkılardan oluşan 'Mix' adıyla çalma listeleri kullanıcılara sunuluyor. Bu çalma listeleri, Youtube Music'te de yer alıyor. oluşturulan çalma listeleri, kullanıcıların ruh haline, aktivitelerine vb durumlara dayandırılarak oluşturulacak ve kullanıcı bunlardan o an kendisine en uygun olanı seçebilecek. Bu listenin Youtube'dan farkı ise lisanslı parçalardan oluşacak olması.

2-Klip, Albüm, Single, ve daha birçok şeye uygulama üzerinden ulaşılacak

Youtube Music'i rakiplerinden ayıran bir özellik de uygulama içerisinde sadece şarkıların yer almaması. Çalma listeleri ve sanatçıların, şarkıcıların müziklerinin yanı sıra, resmi albümler, canlı performanslar, singlelar, coverlar, remiksler de yer alacak. Youtube Music arşivinde, Google'ın yalnızca Youtube'ta bulabileceğinizi söylediği şarkılara da erişeceksiniz. Böylece telif hakkı ihlali yapmadan, şarkıları ilk dinleyenlerden biri olma imkanına da sahip olacaksınız.

3-Konuma göre öneriler

Youtube Music, size çalma listelerinizi Youtube'ta olduğu gibi en çok dinlediğiniz şarkılardan yola çıkarak oluşturacak. Fakat ana sayfanız sürekli güncellenecek ve bu güncelleme konum bazlı olacak. Siz bir spor salonuna gittiyseniz, spor salonunda dinleyebileceğiniz şarkıların olduğu bir çalma listesi sunulacak.

4-İnternetsiz dinleme özelliği

Kullanıcıların en çok ilgisini çekecek özelliklerden birisi de bu olsa gerek. Çevrimdışı dinleme, reklamsız kullanım ve birkaç ayrıcalığı, ayda 9.99 $ ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Böylece müziğinizin internet olmasa da arka planda durmamasını sağlamış oluyorsunuz.  Youtube'ta bu aboneliğin ücretinin, 11.99 $ olduğu biliniyor.

5-Akıllı Arama

Youtube'ta bildiğiniz üzere bir şarkının tam ismini bilmeseniz de ya da söyleyen kişiyi tanımasanız da birkaç cümle ile şarkıya ulaşmanız mümkün olabiliyor. Şarkının sözlerini tam hatırlayamadığını ve yanlış yazdığınız takdirde de Youtube Music size şarkıyı yine bulacak. Bu nedenle bu özelliğin daha çok yabancı şarkılarda işe yarayacağı düşünülüyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ