YouTube Music'in beklenen özelliği yayınlandı! - Haberler - indir.com

YouTube Music'in beklenen özelliği yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Piyasadaki en popüler müzik dinleme platformlarından biri olan YouTube Music, yeni bir özelliğe kavuşuyor. Platform bünyesinde, 20 milyondan fazla aboneyi ve birçok dilde milyonlarca şarkıyı bulunduruyor. YouTube Music, hem Android hem de iOS platformları için yeni bir gelişme yayınladı. Bundan sonra YouTube Music, uygulama içerisinde herhangi bir şarkı çaldığında, sözlerin ekranda görüntülendiği yeni bir özellik sunuyor. Bu sayede kullanıcılar dinledikleri şarkıların sözlerini farklı bir yerde bakmak zorunda kalmadan ekranda şarkı sözlerini de görebilecekler. Söz konusu bu özellik ilk etapta kısıtlı sayıda kullanıcıya sunuldu. 

YouTube Music güncelleme ile yenilendi

YouTube Music platformu güncelleme ile beraber yeni özelliğine kavuştu. Gerçekleşen lansmanın üzerinden bir yıl geçmiş olsa da Google, YouTube Music'te hala yavaş fakat bir o kadar da somut adımlar atıyor. Sunulan güncelleme ile beraber YouTube Music kullanıcılarına bundan böyle şarkı sözlerinin ekranda görüldüğü özellik sunuldu. Şöyle ki Android ve iOS kullanıcıları için sunulan bu yeni özellik ile beraber uygulamada bir şarkı dinlerken şarkı sözlerini de okuyabilecekler. YouTube Music üzerinden bir şarkı dinlerken şarkının sözlerini görmek için ekranın sol kısmındaki "i" (bilgi) butonuna dokunmanız yeterlidir. Bu sayede çalan şarkının sözleri izleme çubuğunun altında yer alacak. 

YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?

Şarkı sözleri güncellenerek yenileniyor

Spotify ve Apple Music platformları da aynı şekilde bazı şarkıları da, parça ile eşzamanlı olarak şarkı sözlerini gösterme özelliğine sahiptir. Şu an için YouTube Music platformunun şarkı sözleri durağan tek bir pencere üzerinde şarkı sözlerini gösterecek. Bu nedenle şarkı sözlerini görmek için parçayı takip eden manüel olarak sayfayı aşağıya indirmeniz gerekecek. Bunu yaparak şarkı sözlerini rahatlıkla görebilirsiniz. 

YouTube Music platformunun bu özelliği sayesinde sunulan şarkı sözleri şu an için tamamlanmadı. Her şarkının sözleri platformda yer almıyor. The Verge tarafından hazırlanan rapora göre YouTube şarkı sözlerini LyricFind'dan günlük olarak güncelleniyor. Bu sayede kullanıcılara sürekli güncel şarkı sözleri sunuluyor. Fakat belirli popüler şarkılara şarkı sözlerinin ne zaman atanacağı konusunda YouTube henüz bir zaman çizelgesi paylaşmış değildir. Android ve iOS akıllı cihazlar için sunulan bu şarkı sözleri özelliği şu anda YouTube Music web oynatıcısında desteklenmiyor olsa da YouTube bu özellik üzerinde de şu an için çalışmalarını sürdürüyor. 

 


İlgili uygulamalar
Google, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladıGoogle, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladı
Spotify çalma listesini YouTube Music'e aktarmakSpotify çalma listesini YouTube Music'e aktarmak
YouTube Music arayüzü yenilendiYouTube Music arayüzü yenilendi

PAYLAŞ