Youtube Music neden tercih edilmeli? - Haberler - indir.com

Youtube Music neden tercih edilmeli?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 14:22:52
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz gibi YouTube’de dijital müzik servisi olan YouTube Music’i piyasaya sürmüştü. Yakında Türkiye’de de kullanıma açılmış olan YouTube Music, Premium üyelikle birlikte kullanıcılarına birçok olanak sağlıyor. Peki YouTube Music’i Spotfiy ve Apple Music’ten ayıran nedir? YouTube Music’te kullanıcıları hangi özellikler bekliyor? 

Yaklaşık olarak 1 sene öncesinde pazara giriş yapan YouTube Music birkaç gün önce Türkiye’de de aktif olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. YouTube Premium reklamsız olması ve arka planda oynatmaya izin vermesiyle diğer dijital platformlarla benzer özellikler taşısa da, kullanıcılarına daha geniş imkanlarda tanıyor. Dijital müzik dinleme platformu uygulamasıyla pazara hızlı ve iddialı bir giriş yapan YouTube Music, ilk üç ay boyuncu kullanıcılarına ücretsiz Premium desteği sunuyor.

Google'dan Online Müzik Servisi YouTube Music KeyGoogle'dan Online Müzik Servisi YouTube Music Key

YouTube Music, Türkiye kullanımına açılıyor

Fiyat olarak hemen hemen Apple Music ve Spotify’le yakın olan YouTube Music, Google Assitant desteğine sahip. Bu sayede kullanıcılarının müzik zevkini hızlı bir şekilde öğrenerek, kullanıcılarına daha isabetli önerilerde bulunabiliyor. YouTube Music sadece öneri özelliğiyle değil, uygulamasında kullanıcılara tanıdığı geniş olanaklarla da Apple Music ve Spotify’den daha gelişmiş bir yapıya sahip. Peki nedir bu özellikler? 

1- Geniş müzik arşivi 

YouTube bildiğiniz gibi gelişmiş bir içerik platformu. Şirket bunu dijital müzik uygulamasında da bir artıya dönüştürmüş. Spotify’nin mevcut müzik kütüphanesinde yaklaşık 40 milyonu aşkın canlı performans, albüm ve Cover şarkı içerikleri yer alıyor. Ancak YouTube Music, müzik arşivi olarak diğer dijital platformlardan çok daha geniş bir arşive sahip. Diğer dijital müzik platformlarında bulunan resmi albümlerin yanı sıra YouTube Music kullanıcılarına hayran yapımı Remix ve Coverlerı’da sunuyor. 

Youtube Music'in en iyi 5 özelliği

2- Müzik klipleri desteği 

YouTube’nin bir hizmeti olan YouTube Music şarkıların orijinal kliplerini de barındırıyor. YouTube Music Premium’a özel olan bu destek sayesinde kullanıcılar diledikleri takdirde sevdikleri şarkıları klipleriyle birlikte dinleyebiliyorlar. Youtube Music sunduğu Premium destekle, Spotify’nin Behind The Lyrics özelliğinin de bir adım önüne geçiyor. 

3- Şarkı sözüyle şarkı bulma 

Her kullanıcının zaman zaman karşılaştığı dinlediği müziğin adını unutma ve şarkıyı arama çabası da YouTube Music’le son buluyor. Arama devi olan  Google ile birlikte geliştirilen YouTube Music, şarkıları arattığınız sözlerden de bulabiliyor. YouTube Music bu sayede bir şarkıyı bulmak için gereken yan uygulamaları kaldırıp, bunu tek bir uygulama desteğiyle sağlıyor. Ve özelliğiyle ise diğer tüm dijital müzik platformlarından öne geçmiş oluyor. 

YouTube Music Uygulaması Yayınlandı

4- Verimli veri tasarruf modu 

Spotify’de inetnerti az olan ya da daha az harcamak isteyen kullanıcılar için veri tasarruf modu sunuyor. Ancak YouTube’un sunduğu özellik ise Spotify’den daha az mobil veri harcamasıyla öne çıkıyor. YouTube Music ses aktarım kalitesini 48 kbps’e oranına indirgeyebiliyor. Bu özellik Spotify’de sadece 96kbps olarak çıkıyor. 

5- 3 ay ücretsiz kullanım sunan YouTube Premium üyelik devamı 3 TL farkla devam ediyor! 

Henüz ülkemizde kullanıma birkaç gün önce açılan YouTube Music Türkiye’de ki kullanıcıların farkı deneyimlemesi adına YouTube Premium hizmetini 3 ay ücretsiz sunuyor. YouTube Music 13,99 TL iken, Youtube Preimum hizmetini kullanmaya devam etmek isterseniz bu hizmete sadece 3 TL farkla 16,99 TL’den devam edebiliyorsunuz. 


İlgili uygulamalar
YouTube Music Key Resmen Duyuruldu! (Video)YouTube Music Key Resmen Duyuruldu! (Video)
Youtube Music ve Youtube Premium, Youtube Red'in yerini alıyor!Youtube Music ve Youtube Premium, Youtube Red'in yerini alıyor!

PAYLAŞ