YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu! - Haberler - indir.com

YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 10:06:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Uygulama

Spotify ve Apple Music, dijital anlamda kullanıcılara kaliteli müzik vadeden bu iki platformun kıyasıya yarışına yeni bir isim daha dahil oldu. Dünyanın en geniş video kütüphanesi YouTube, Music platformunu pazara sundu. YouTube Music geçtiğimiz haftalarda ülkemizde de kullanıma sunulmuştu.

Bilindiği üzere Spotify 2013 yılında ve Apple Music ise 2016 yılında ülkemize giriş yapmıştı. Bu ikili arasında ise kıyasıya bir mücadele söz konusu. Bu yılın ikinci çeyrek raporu sonrası “Spotify ve Apple Music hangisi daha iyi?” sorusu cevap bulmuş oldu. Ancak rapor sonrası sonuçlar Spotify için Apple Music’e göre çok daha olumlu olsa da Spotify durumdan pek de mümkün değil.

Spotify Üzerindeki Şarkıları Pacemaker ile MiksleyinSpotify Üzerindeki Şarkıları Pacemaker ile Miksleyin

Spotify yaptığı açıklamada, abone sayısının geçtiğimiz yıla oranla, yüzde 31’lik artış sergilediğini ve Haziran ayı sonunda toplamda 108 milyon abone rakamına ulaştığını belirtti. Tüm bu artış ve büyümeye rağmen mutsuz olan Spotify, bu istatistikleri tahmininin altında buldu. Apple Music’in ise 60 milyon abonesi mevcut.

Ayrıca Spotify, 232 milyon insanın en az bir ay boyunca kendi hizmetini kullandığını ve bu sınıfta da yüzde 29’luk bir artış olduğunu ifade etti. Bu artış şirket tahminlerinden 4 milyon daha fazla. Spotify, bu üzüntülü tabloyu telafi edeceğini belirtti. Bu yıl ki Eylül ayı sonuna kadar 110 milyon ile 114 milyon arasında toplam abone sayısına ulaşacaklarını ve aktif kullanıcı olarak ise aylık 240 ile 245 milyon arasında ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

YouTube Music platformunun da pazara dahil olmasıyla birlikte pasta şu an üçe bölündü. Bu yüzden hem Spotify hem Apple Music hem de YouTube Music’in gelecekte hangi konumlarda olacağı da merak konusu. Çünkü YouTube Music oldukça geniş bir kütüphaneye sahip.


İlgili uygulamalar
Google'dan Online Müzik Servisi YouTube Music KeyGoogle'dan Online Müzik Servisi YouTube Music Key
YouTube Music'ten müzisyenlere çağrıYouTube Music'ten müzisyenlere çağrı

YouTube Music Nedir? Avantajları Nelerdir?


PAYLAŞ