YouTube Music abone sayısı dikkat çekiyor - Haberler - indir.com

YouTube Music abone sayısı dikkat çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu video izleme platformu YouTube’un Music servisinin sahip olduğu abone sayısı dikkat çekmeye başladı. Öyle ki YouTube Premium ve Music Premium abone sayılarının eşit olduğu ifade ediliyor. Ülkemizde de yer alan YouTube Music platformu, sahip olduğu abone sayısı ile oldukça şaşırtıyor. YouTube Music’e tekil olarak yada YouTube Premium kapsamında da dahil olarak abone olabiliyorsunuz. YouTube’un altyapısına sahip olduğu için rakiplerinden çok daha büyük bir kütüphaneye sahip olduğunu da belirtelim.

YouTube Music, 50 milyon aboneyi aştı

YouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştuYouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştu

2020’nin üçüncü çeyreğinde Google, 30 milyon YouTube Premium ile Music Premium abonesi olduğunu belirtmişti. Tüm bu istatistikler sonrasında güncel olarak ise YouTube Music’te 50 milyon abone bulunuyor. Bloomberg kaynaklı habere göre bu sayı, YouTube Music Premium’u ve reklamsız video deneyimi olan YouTube Premium’u kapsıyor. Aboneler direkt olarak YouTube Premium üzerinden Music’e erişebiliyor. Google’ın yaşamış olduğu bu dönüm noktası, Lyor Cohen’in beş yıl önce YouTube tarafından müzik girişimlerine liderlik ederek işe alması ile beraber oldu. Piyasada uzun süredir yer alan Cohen, Google’ın başlangıçta sahip olduğu abonelik servisini kurmak için çalıştı.

Ücretsiz kullanıcıları dönüştürmek için pazarlama departmanı nereye yatırım yapacağını bilmiyordu. Departman bu noktada pazarlamanın pahalı olduğu, ancak insanların parası olan ABD ve İngiltere gibi zengin ülkelere mi yoksa pazarlamanın ucuz olduğu ancak müşterilerin o kadar fazla ödeme yapamayacağını ülkeler mi hedeflenecek bilinmiyordu. Tüm bu eksikler ile YouTube Music, 2018’in ortalarında yapılan lansman sonrasında ilk 10 ayda ilgi görmedi.


1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi
Akıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haberAkıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haber

PAYLAŞ