YouTube mobil uygulamasında

YouTube mobil uygulamasında "Trendler" sekmesi değiştirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Popüler mobil uygulamalar arasında yer alan YouTube’nin  “Trendler” sekmesi yeni özelliklerle değiştirildi. Eklenen yeni “Keşfet” sekmesi, kullanıcıların sadece trend videoları değil  yeni içerik oluşturucularını da keşfetmelerini sağlayacak.

Yaklaşık iki senedir süren test sürecinin arından Android ve iOS işletim sisteminde kullanılan YouTube mobil uygulamalarındaki “Trendler” sekmesini değiştirilerek “Keşfet” sekmesi kullanıma sunuldu YouTube yeni özelliği destek sayfasından kullanıcılara duyurdu.

YouTube Music arayüzü yenilendiYouTube Music arayüzü yenilendi

Artık YouTube kullanıcıları uygulamanın mobil sürümünü kullanırken alt kısmında yer alan “Trendler” sekmesinin yerine yeni Keşfet sekmesini görecek. “Keşfet” sekmesi kullanıcıların bölgesindeki trend videoları göstermek için kullanılacak. Ve ayrıca yeni sekme kullanıcıların “Oyun”, “Müzik”, “Haber”, “Filmler”, “Moda” ve “Güzellik” gibi kategorilerde yer alan yeni içeriklere kolayca erişebilmesini sağlayacak.

2018 senesinden beri test aşamasında olan özellik kullanıma sunuldu!

“Keşfet” sekmesiyle birlikte artık YouTube yer alan trend videolara en üstte görülen özel “Trending” kısmından erişebilir ya da sayfayı aşağıya kaydırarak erişebilirsiniz. Ayrıca yeni sekme kullanıcılara yükselişe geçen içerik geliştiricilerini de gösterecek. ”Creator on the Rise” adlı yeni bir bölüm kullanıcılara yeni içerik üreticilerini fark edebilme olanağı sağlayacak.

YouTube Reklamlar İçin Yeni Güncelleme

YouTube destek sayfasında yaptığı açıklamada, "YouTube'da her gün yeni içerik oluşturucuları ve sanatçılar çıkıyor. Bu yüzden yeni özellikle onların içeriklerini keşfetmenizi ve topluluklarıyla bağlantı kurmanızı kolaylaştıracağını umuyoruz!" ifadelerine yer verdi.

Şu şu anda sunucu tarafında etkinleştirilen yeni özelliği hemen görmek için Android cihazınızda YouTube uygulamasını durdurmaya zorladıktan sonra tekrar başlatarak yeni özelliği kolayca deneyimleyebilirsiniz. Ancak bugün itibariyle yayınlanmaya başlayan özelliğin dünya genelinde tüm kullanıcılara ulaşması birkaç gün alabileceğini de belirtmek de fayda var.


İlgili uygulamalar
TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!
YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!

PAYLAŞ