YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır? - Haberler - indir.com

YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok ziyaret edilen video izleme platformu olan YouTube’un mobil tarafına yeni bir özellik geldi. Söz konusu bu yenilik ile beraber ana sayfadaki videoları otomatik olarak oynamaya başlayan bir sistem bizleri karşılıyor. Ancak YouTube gezintisinde birden bire otomatik olarak başlayan video ve ses kullanıcıların sinirini bozacaktır. Bu özelliği şirket kapatılabilir bir hale getirdiği için sizlere için ana sayfada yer alan otomatik oynatma özelliği nasıl kapatılır bundan bahsedeceğiz. Yeni güncelleme ile beraber “ana sayfada otomatik oynat” adıyla gelen bu özellik ile uygulamaya girdiğiniz anda videolar otomatik olarak oynayamaya başlıyor. Özelliğin ön ayarlar tarafında ise “sadece Wifi bağlı iken” seçeneğini görüyoruz. Bu noktada kota harcamasına karşılık YouTube’un bir önlem aldığını görüyoruz.

YouTube Otomatik Oynat Özelliği Kapatma

Türkiye'de 2018'in En Çok İzlenen YouTube Videoları Belli OlduTürkiye'de 2018'in En Çok İzlenen YouTube Videoları Belli Oldu

Ancak sinir bozucu olarak gözüken bu otomatik video oynatma özelliğini dilerseniz komple bir şekilde kapatabiliyorsunuz. Güncelleme sonrasında tüm cihazlarda otomatik olarak açık olan bu özelliği kapatmak için ilk olarak YouTube uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra sağ üst alanda yer alan profil sekmesi üzerinden Ayarlar seçeneğine girin. Burada gelen ayarlar içerisinde “Otomatik Oynatma” başlıklı bölüme tıklamanız gerekiyor. “Ana Sayfa’da otomatik oynat” seçeneği sizleri karşılayacaktır. Bu seçeneği dilerseniz tamamen kapatabilir veya oynatmaların sadece Wifi’ye bağlı iken gerçekleşmesi gibi ayarları seçebilirsiniz.

YouTube Reklamlar İçin Yeni Güncelleme

Diğer yandan bir video izlerken sıradaki videonun otomatik olarak başlamasını da yine bu ayar adı altında tamamen kapatabilirsiniz. YouTube’un bu yeni ana sayfada otomatik video başlatma özelliğini mobil tarafta hem iOS hemde Android kullanıcılarına sunduğu ifade ediliyor. Sizlerde Google Play Store ve iOS tarafında ise App Store üzerinden YouTube’u güncelleyebilirsiniz. Bakalım YouTube kullanıcı deneyimine yönelik daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Youtube önizlemeler, tüm kullanıcılar için açılıyorYoutube önizlemeler, tüm kullanıcılar için açılıyor
Youtube'un 2018 yılında en çok izlenenleriYoutube'un 2018 yılında en çok izlenenleri
YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!

PAYLAŞ