YouTube milyonlarca içeriği kaldıracak - Haberler - indir.com

YouTube milyonlarca içeriği kaldıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

YouTube "yanlış bilgilendirme politikasının" alanını daha da genişletti. Söz konusu bu kararın ardından platformdan milyonlarca video kaldırılacak. 

YouTube, COVID-19’a karşı geliştirilen aşıların güvenilir olmasıyla ilgili olarak bilimsel kanıtlara karşı gelecek yanlış bilgileri içeren videolarla mücadele etmeye devam ediyor. Mart ayından sonra ortaya çıkan bu raporda,  YouTube’un Koronavirüs aşıları ile ilgili olan yanıltıcı içeriklere sahip 30 binden daha fazla videonun kaldırıldığı dile getirilmişti. Şirket bu tarz videoları yapay zeka destekli olan bir algoritma ile tespit ediyor. Google, YouTube platformunun yanlış bilgilendirme politikasından radikal bir değişiklik yapmaya karar verdi. Söz konusu alınan bu karar, platform içerisindeki pek çok hatta belki de milyonlarca videonun kaldırılma işlemiyle ilgilenecek. 

Akıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haberAkıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haber

YouTube, aşılar için önemli kararlar alıyor

Bugüne kadar YouTube, COVID-19 aşıları ile ilgili yanlış bilgiler aktaran videoları platformdan tamamen kaldırıyor. Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamada, onaylanmış ve olumlu anlamda etki gösteren tıbbi olarak da onaylanmış tüm aşıların yanlış bilgilendirme politikası içerisine girdiğini bildirdi. Bugünden itibaren yürürlükte yerini alan bu karar, herhangi bir aşı ile ilgili yanıltıcı bilgiler içeren videoların kaldırılmasına sebep olacak. YouTube’un Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Matt Halprin, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada yasağın genel olarak neleri içine alacağını açıkladı. Aşıların tehlike yarattığını dile getiren veya otizm gibi kronik rahatsızlıklara yol açacağı iddiasını barından tüm içerikler platformdan kaldırılacak. 

YouTube’un Küresel Halk Sağlığı Hizmetlerinden Sorumlu Başkanı Garth Graham, söz konusu bu yeni kararları alırken sağlık uzmanlarına danışarak hareket ettiklerini belirterek "aşıların güvenliği ve etkinliği konusunda çok fazla bilimsel ittifak var" dedi.

Politikada istisnalar da söz konusu olacak

YouTube’un Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Matt Halprin tarafından yapılan açıklamalara göre, bilimsel çerçeve doğrultusunda olmak kaydı ile aşı denemeleri, sonuçları ve buna benzer konular ile ilgili olarak hazırlanan videolara izin verilecek. Aynı zamanda aşı ile ilgili olan kişisel deneyimlerin anlatıldığı videolarında kaldırılması söz konusu olmayacak. Örnek vermek gerekirse bir ebeveyn, çocuğu aşı olduktan sonra yaşadıkları olayları ve başına gelenlerden bahsedebilecek. Halprin açıkladıklarına göre, aşıların etkinliği bilimsel kanıtlara dayanmaksızın sorgulayan ve tartışmaya açık olan videoların her biri platformdan kaldırılacak. 

 


YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle!YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle!
YouTube Music, Android 12 Material You tasarımına uygun olacakYouTube Music, Android 12 Material You tasarımına uygun olacak
YouTube, bilgisayardan müzik indirme özelliğine kavuştuYouTube, bilgisayardan müzik indirme özelliğine kavuştu

PAYLAŞ