YouTube Meydan Okuma Videolarına Yasak Getirdi - Haberler - indir.com

YouTube Meydan Okuma Videolarına Yasak Getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 10:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi olan YouTube, son zamanlarda oldukça abartılan ve eğlenceden çok zarara yol açan meydan okuma videolarına yasak getirdiğini açıkladı.

YouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye Başladı

YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!

YouTube'dan Meydan Okuma Videolarına Yasak

YouTuberlar tarafından yapılmış olan ve birbirlerine meydan okuyarak izlenme için çaba gösteren bu videolar artık YouTube'da yasak. Geçen yıl Brezilya tarafında yaşanan bir olay sonucunda 7 yaşındaki bir çocuk videolardan etkilenmiş ve deodorantı içine çekerek hayatını kaybetmişti. Kendi kuyruğuna basılmadan yasak getirmeyen YouTube, sonunda bir adım attı ve meydan okuma videolarına artık izin vermeyeceğini açıkladı. YouTube içerisinde bulunan "Sık Sorulan  Sorular" bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

"YouTube viral olmuş ve çok sevilen birçok ‘meydan okuma’ videosuna ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte eğlenceli olanın sınırı aşıp zararlı ya da tehlikeli alana girmediğini garanti eden kurallarımız var. Topluluk Kurallarımız, ciddi yaralanmalara sebep olabilecek tehlikeli eylemleri teşvik eden içerikleri yasaklıyor. Bugün, bu tanımın tehlikeli meydan okumalar ve şakaları da kapsadığını açıkça belirtmek isteriz; bundan böyle ciddi fiziksel yaralanmaya neden olabilecek şakalara izin verilmeyecek."

YouTube üzerinde yayınlanan ve büyük tepki çeken videolara da yasak geldi. Özellikle çocuklarda travma yaratacak videoların kesinlikle kaldırılacağını da belirtti. Daha önce bu konu ile ilgili çok eleştirilen fakat yine de etkileşim aldığı için fazla engellenmeyen, çocukların psikolojisini bozacak videolara da yeni bir yasak geldi. Platform bu konu ile ilgili çok detaylı bir bilgi vermemiş olsa da örnek olarak çocukların ailelerinin öldüğüne inandırılması ile ilgili videolar gösterildi.

Yasak getireceğini her ne kadar duyurmuş olsa da bu yasakları uygulama konusunda o kadar istekli olmayan bu platform, yasakları uygulama konusunda da bir o kadar isteksiz durumda olduğu anlaşılıyor. Daha öncesinde de birçok konuda yasak getireceğini belirten YouTube tarafında bu yasaklar yeterince uygulanmamıştı. Hala platform üzerinde birçok zararlı içerik bulunuyor. Fakat bu içerikler etkileşim aldığı için de YouTube tarafından ya kaldırılmıyor ya da yasaklanmıyor. Hal böle olunca zararlı içerikler izleyicilere ulaşıyor ve yayılıyor. Bu da Brezilya'daki gibi bir sonuç doğurabiliyor.


İlgili uygulamalar
Youtube'a yeni oynatma seçeneği eklendiYoutube'a yeni oynatma seçeneği eklendi
YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?
Jack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştıJack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştı

PAYLAŞ