YouTube Kullanıcı Sayısı Verileri Açıklandı - Haberler - indir.com

YouTube Kullanıcı Sayısı Verileri Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 10:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Ülkemizde son dönemlerde içerik platformu olarak aktif olarak kullanılan YouTube kullanıcı sayısını açıkladı!

Dünyaca ünlü içerik platformu olan YouTube, ülkemizde de hayli rağbet görmekte. Birçok farklı içeriğin yer aldığı ve her kullanıcı kitlesine hitap eden kanallarıyla YouTube, gün geçtikçe daha büyük bir kullanıcı sayısına eriştiği düşünülüyordu ki, şirket kullanıcı verilerini açıklayarak bu tahminin ne kadar doğru olduğunu da gözler önüne serdi. YouTube şirket CEO'sunun yaptığı açıklamanın içerisinde, aylık oturum ve izlenme sayıları da yer alıyor. Tüm detaylarıyla hazırlanan bu rapor, YouTube'nin kullanıcı sayısının hızla yükselmeye devam ettiğini gözler önüne seriyor. 

YouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye BaşladıYouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye Başladı

YouTube İndir: iPhone

YouTube'nin 2018 senesine ait açıkladığı raporda, kullanıcı kitlesinin ne kadar büyüdüğü ve içerik üreticilerinin kazanmış olduğu miktarlardaki yükseliş oldukça dikkat çekiyordu. YouTube, 2017 senesine göre kullanıcı sayısını iki katına çıkarmış ve bu sayede de, içerik üreticilerinin kazanmış olduğu aylık kazanç da yüzde 40 oranında büyük bir artış göstermişti.

YouTube İndir: Android

YouTube Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Şirket CEO'su Susan Wojcicki'nin  kullanıcı artışıyla yaptığı açıklamalar oldukça ilgili çekici. Rapora göre, aylık olarak YouTube aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı 2 Milyona erişti. Ancak bu sayıya sadece oturum açmış olan kullanıcıların da dahil olduğunun altını çizmekte fayda var. Yine de geçen seneye oranla büyük bir artış elde eden Youtube'nin, geçen senenin sonlarına doğru aylık açıklamış olduğu kullanıcı sayısı 1.8 milyardı. Yeni rapora göre ise bu rakam yüzde 11 gibi hatırı sayılır bir oranda artış göstermekte.

YouTube’da video izleme süresi nasıl öğrenilir?

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise YouTube'nin izlenme oranlarında elde edilen artıştı. Susan Wojcicki'nin açıklamış olduğu rapora göre, YouTube'nin televizyon üzerinden izlenmelerinde ciddi bir artış söz konusu. Televizyon üzerinden izlenmesinin aylık 250 milyon saate eriştiğini açıklayan Wojcicki, YouTube'nin geçen seneye oranla daha da rağbet gördüğünü verilerle sunmuş oldu. Geçen senenin son döneminde 180 milyon olarak açıklanan televizyon üzerinden izlenme oranında yüzde 39 oranında ciddi bir artış gözle görünmekte. Bu durum ise rakiplerine YouTube'nin ne zaman duraksama dönemine gireceğini merak ettiriyor. YouTube'nin bu senin başında elde etmiş olduğu başarıyı senenin bütününe yayıp yayamayacağını görmek için ise, önümüzdeki dönem raporunu beklemek gerekecek.


İlgili uygulamalar
YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi PlanlıyorYouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor
Google YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyorGoogle YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyor

PAYLAŞ