YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor! - Haberler - indir.com

YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 11:17:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

YouTube, klasik filmleri kullanıcılara reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak izleyebileceği bir şekilde yayınlamaya başladı. Bu özellik içerisindeki içerik grubu fazla olmasa da, bu liste içerisinde Terminatör, Bu Nasıl Sarışın ve Rocky gibi filmler bulunuyor. Söz konusu olan bu filmlerin gösterimi bölgesel kısıtlamaların olduğu yerlerde ve Türkiye'de erişilemiyor.

YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!

AdAge tarafında yer alan bir habere göre, YouTube'un bu söz konusu olan içerikleri geçtiğimiz aydan bu yana Filmler sekmesinde ki İzlemesi Bedava kısmında yer alıyor. Filmler bölümü YouTube içerisinde bugüne kadar içerik satın almak veya kiralamak için bulunuyordu. Ücretsiz filmlerde reklamların yanında ve ekran üstünde film devam ederken küçük bir şekilde gösterilebiliyor. 

YouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık MasaüstündeYouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık Masaüstünde

AdAge'de açıklama yapan YouTube'un ürün yönetimi direktörü olan Rohit Dhawan, şirketin izleyiciler ve reklam verenler için bu özelliğin bir fırsat olduğunu söylüyor. Dhawan bu yaklaşım ile reklam verenlerin özel gösterimlere sponsor olmak için de fırsatlar yaratacağını dile getiriyor. Hali hazırda tam 100 adet filmlik yelpaze sunan YouTube, önümüzdeki günler içerisinde bu sayıyı arttırmaya niyetli. Aslında film kiralama ve satın alma denildiği zaman aklımıza ilk olarak Netflix gelse de bazı şirketler video ve bu şekilde filmler kiralamaya veya satın almaya izin verdiği bir sistem geliştiriyor. Son dönemlerde Disney gibi büyük şirketlerin de bu işe gireceği konuşuluyordu. 

YouTube için bu akım mantıklı bir hareket gibi duruyor. AdAge'in haberine göre site akıllı televizyonlar üzerinden erişenlerin sayısındaki artış gün geçtikçe yükseliyor. Bu yeni kitle için bu şekilde reklamlı filmler yayınlamak YouTube'a reklam geliri artırma imkanı sağlayabilir.


İlgili uygulamalar
Youtube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldiYoutube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldi
YouTube İş Ortaklığı Tamamen YenilendiYouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi
YouTube Abonelerine Ücretsiz Kredi FırsatıYouTube Abonelerine Ücretsiz Kredi Fırsatı

PAYLAŞ