YouTube

YouTube "Kısıtlı Mod" nedir? Nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-18 13:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

YouTube dünyanın en çok tercih edilen video içerik platformu. İçerik üreticilerinin yanı sıra yakın zamanda birçok TV kanalında YouTube üzerinden canlı yayın yapmaya başladı. Modern dönemin medya merkezi haline gelmeye başlayan YouTube’da birçok içerik ve videonun yer alması zaman zaman bazı sorunlarda neden oluyor. Bu sorunlardan biri de YouTube’da cinsel içerikli videoların yaygınlaşmış olması. Belli sansürler dışında birçok içeriğin kurallarca yasak olmadığı YouTube cinsel içeriklerle karşılaşmak istemeyenlere özel bir mod desteği de sunuyor. 

Birçok aile çocuklarının karşısına bu tip içeriklerin çıkmasından dolayı çekince duyuyor.  Ancak normal şartlarda bu durumun önüne geçmek neredeyse imkansız. YouTube içerik videolarını denetleyerek bazı yasaklar getirse de, yasaklardan kurtulmanın her zaman bir yolu bulunuyor. Bu tip içeriklerden rahatsız olan kullanıcılar için yeni bir özellik geliştiren YouTube, cinsel içerik kısıtlama özelliği sayesinde, kullanıcıların karşılaşmak istemediği cinsel içerikli videoların karşılarına çıkmamasını sağlıyor. 

YouTube Music İle Müzik İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?YouTube Music İle Müzik İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

YouTube’un kullanıcılarına sunduğu bu özellik Smart TV olarak adlandırılıyor. Özellikle çocuklar açısından geliştirilen bu özellik sayesinde ailelerin çocuklarının görüntüleyebilecekleri içeriklere karşı güven duyması da sağlanıyor. Smart TV hem uygulamanın web sürümünde, hem de mobil versiyonda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 

YouTube Kısıtlı Mod Ne Demek? 

YouTube Üzerinden Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır?

YouTube’nın kullanıcılar için geliştirdiği “Kısıtlı Mod” özelliği ailelerin, çocuklarının karşısına çıkmasını istemediği erişkin içerikleri denetlemesini sağlayan bir özelliktir. Diğer bir adıyla “Aile filtresi” olarak da bilinen bu özellik çocukların cinsel içerikli videolarla karşılaşmamasını sağlar. “Kısıtlı Mod”un çalışma özelliği bu içeriklere on sekiz yaş sınırı getirerek küçük izleyicilerin görüntülemesine engel olmaktır. Ancak bu mod bazen içerik olarak sakınca içermeyen fakat sakıncalı olduğu düşünülen başlıklara sahip içeriklerde de devreye girebiliyor.  

YouTube “Kısıtlı Mod” bilgisayardan nasıl açılır? 

  • YouTube’da “Kısıtlı Mod”u bilgisayardan açmak oldukça hızlı ve kolay. 
  • Öncelikle ilk yapmanız gereken tarayıcınızdan YouTube’a girerek kullanıcı oturumu açmanız. 
  • Sonrasında ise YouTube sayfasını aşağıya doğru kaydırarak “Kısıtlı Mod” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. 
  • Ardından yapmanız gereken “Kıstlı Mod kilitle” seçeneğine tıklamak 
  • Bu seçeneği seçtikten sonra kilitlemek için yapmanız gereken bir şifre belirlemek, eğer TV Box ya da TV aktif ise kitleme işleminin gerçekleştiğini belirten onay üst kısımda yer almaktadır.  
  • YouTube hesabınızı “Kısıtlı Mod”dan çıkarmak istediğiniz zaman yine aynı yöntemi izleyerek hızlı bir şekilde işlemi geri alabilirsiniz. 

YouTube’da video izleme süresi nasıl öğrenilir?

YouTube “Kıstlı Mod” telefondan nasıl ayarlanır? 

  • Cep telefonunuzda kullandığınız YouTube uygulamasında “Kısıtlı Mod”u aktif hale getirmek için yapmanız gereken ilk şey uygulamayı açmak ve eğer giriş yapmadıysanız kullanıcı girişi yapmak 
  • Ardından uygulamanın en üst kısmında bulunan profil simgenize tıklamanız gerek. 
  • Profil menünüze girdikten sonra ayarlar menünüzü görüntüleyebilmek için çark simgesini seçin. 
  • Ayarlar menüsünde “Kısıtlı Mod” seçeneğini göreceksiniz, bu yazının yan kısmında bulunan butona tıklayarak “Kısıtlı Mod”u aktif hale getirmeniz gerek.  
  • YouTube mobil uygulamadan bu özelliği kapatmak istediğinizde yine aynı adımları takip ederek işlemi hızlıca geri alabilirsiniz. 



İlgili uygulamalar
YouTube Music'ten müzisyenlere çağrıYouTube Music'ten müzisyenlere çağrı
YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyorYouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor

PAYLAŞ