YouTube Kids'te pek çok içerik ücretsiz oluyor - Haberler - indir.com

YouTube Kids'te pek çok içerik ücretsiz oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

YouTube, dünyanın en çok kullanılan platformlarının başında gelir. Yetişkinlere hitap etmenin yanı sıra çocukların da faydalanacağı bir platform sunan YouTube, bu alanda gelişmeler yaptı. Şöyle ki YouTube'un çocuklara yönelik içerikleri bir arya topladığı YouTube Kids platformunda gelecek beş hafta içerisinde 100 farklı yapım ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, çocuklara yönelik olan ilginin son yıllarda adeta çığ gibi büyüdüğünü ve 13 yaş altında olan çocukların izleyicilerinin bir alıcı kitlesi olarak çok büyük potansiyel vaat ettiklerini fark etmesiyle birlikte bu kulvardaki içeriklerin hitap ettikleri izleyici kitlesi tarafından daha ulaşılabilir hale gelmeleri için çalışmalara başlamıştı.

Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalardan bir tanesi de YouTube Kids isimli uygulamanın kullanıcılara sunulmasıdır. YouTube Kids uygulaması çocukların ilgisini çekebilecek tarzda filmleri, videoları ve çok daha fazlasını bir araya getiriyor. Salgın sürecinde okullarından ve arkadaşlarından uzak kalan çocukların can sıkıntılarını bir nebze gidermek amacıyla uygulama 100 film ve eseri daha ücretsiz olarak yayınlamaya başlıyor. 

Youtube Kids; Çocuklara Özel Youtube UygulamasıYoutube Kids; Çocuklara Özel Youtube Uygulaması

YouTube yetkililerinden Don Anderson konuyla ilgili "Hem çocuklarınızın hem sizlerin keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak yüksek kaliteli, tam uzunlukta filmler ve özel yapımlardan oluşan bir kütüphane ile sizlere destek olmak istiyoruz.” sözlerini kullandı. Ücretsiz yayınlanan yapımlar arasında Pocoyo, Tayo, Baby Shark, Pinkfong, The Wiggles, Maşa ile Koca Ayı, Oggy and the Cockroache, Paddington. Hair Love, Winx Club, Susam Sokağı'nın Elmo'nun Dünyası bölümleri ve daha pek çok yapım yer alıyor. Tüm bunlar önümüzdeki 5 hafta boyunca yayınlanıyor olacaklar. YouTube Kids hali hazırda kısıtlı sayıda bölgede kullanıma açılmış durumda ve ülkemiz bu bölgeler arasında yer almıyor ancak kullanıcılarla buluştuğu ülke sayısı düzenli olarak artıyor ve yakın bir gelecekte Türkiye'ye de geleceği düşünülüyor.


İlgili uygulamalar
YouTube Kids Yayınlandı! (Video)YouTube Kids Yayınlandı! (Video)
YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor!YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor!
YouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle doluYouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle dolu

PAYLAŞ