Youtube Kids; Çocuklara Özel Youtube Uygulaması - Haberler - indir.com

Youtube Kids; Çocuklara Özel Youtube Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler video paylaşım platformu Youtube, çocuklara özel yeni bir Android uygulaması hazırlıyor. Youtube for Kids adını alacak olan uygulama, sadece çocukların izleyebilecekleri içeriklere ulaşılmasını sağlayacak.

23 Şubat Pazartesi günü sadece Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için yayınlanacak olan çocuklara özel Youtube uygulaması, çocukların kolay kullanımı için özel olarak tasarlanmış bir arayüze sahip.

Youtube Kids

Kolay seçilebilir simgelerin yer aldığı ve olabildiğince az kaydırma ile kullanılabilen Youtube Kids'in ana sayfasında 8 büyük kutucuk yer alıyor. Bu kutucukların her birinde popüler çocuk serisi içeriklerine yer verilirken, üst kısımda ise beş farklı simge konumlandırılmış. Çocuklar bu simgelere tıklayarak TV dizilerine, şarkılara, eğitim programlarına ve en çok izlenen videolara ulaşabiliyorlar.

Uygulamanın en dikkati çeken özelliği ise çocuklarının çok fazla mobil cihaz kullanmasını istemeyen ebeveynlere yönelik. Bu özellik sayesinde ebeveynler istedikleri zaman dilimi için video izlemeye sınır koyabildikleri gibi çocuklarının uygulama üzerinden video izleme sürelerini kısaltabiliyorlar.

Bununla birlikte uygulamanın Arama işlevi de çocukların güvenli içeriklerle karşılaşmasını sağlıyor. Uygulama, yetişkinlere yönelik kelimeler arandığında hiç bir sonuç vermediği gibi izleyici yorumları da filtreleme ile engelleniyor.

Şimdilik sadece Android cihazlar için yayınlanacak olan Youtube for Kids uygulamasında Türkçe dil desteğinin olup olmadığı ve iOS versiyounun çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ