YouTube Karanlık Mod nasıl açılır? - Haberler - indir.com

YouTube Karanlık Mod nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-20 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Uzun zamandır birçok sosyal medya platformunda ve mobil cihazlarda kullanılmaya başlanan karanlık mod özelliği artık YouTube'da da yerini aldı. Karanlık mod özelliğini kullanmak için her işletim sisteminde farklı işlemler yapmak gerekiyor. YouTube karanlık mod özelliğinin nasıl açılacağı ile ilgili bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

YouTube karanlık mod nasıl açılır?

Mac ve Windows için

YouTube internet sitesini açın.

YouTube alkış özelliğinin testlerine başladıYouTube alkış özelliğinin testlerine başladı

Oturum Aç butonunun yanındaki üç nokta simgesine tıklayın.

Açılan menüden Koyu Tema seçeneğine tıklayın.

Açık olarak seçim yapın.

Sayfayı yenileyin.

İşlem tamam.

İnternet tarayıcınızdan YouTube gece modu açmak son derece kolay bir işlem olup herkes rahatlıkla yapabilir. Google hesabınızla giriş yaparak hesabınızı açın ve ardından işlemleri bu şekilde yapın. Böylelikle yenilikler kaydedilecektir. 

iOS için

YouTube mobil uygulamasını açın.

Buradan hesap bilgileri sayfanızı açın.

Ayarlar menüsünü açın.

Koyu Tema seçeneğini bulun.

Seçeneği aktif hale getirin.

Uygulamayı yeniden başlatın.

İşlem tamam.

iOS cihazlarınızdan YouTube karanlık modu açmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olur. 

Android için

YouTube mobil uygulamasını açın.

Buradan hesap bilgileri sayfanızı açın.

Ayarlar menüsünü açın.

Genel ayarları açın.

Koyu Tema seçeneğini bulun.

Seçeneği aktif hale getirin.

Uygulamayı yeniden başlatın.

 İşlem tamam.

Android cihazınızda YouTube karanlık modu açmak için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Eğer daha sonra YouTube karanlık mod özelliğini pasif hale getirmek isterseniz yine aynı adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. 

YouTube karanlık mod görünümü nasıl olur?

YouTube bu özelliğin adını koyu tema adını vermiş olsa da diğer sosyal medya platformları ya da cihazlar karanlık mod, gece modu gibi adlar kullanılıyor. Hangi isim kullanılıyor olursa olsun özelliğin hakkı veriliyor çünkü karanlık, gece saatlerinde ya da ışıklı ortamlarda kullanmak içim ideal bir görünüm sunuyor. Beyaz ışığa çok fazla maruz kalındığında göz yorduğu bilinen bir gerçektir. Esasında doğru alan gece saatlerinde ya da az ışıklı ortamlarda akıllı cep telefonlarla pek ilgilenmemek ancak kullanıcı alışkanlıkları bu kadar uzun süre akıllı cihazlardan uzak kalmayı mümkün kılmıyor. 

YouTube gece modu bu konuda oldukça faydalı bir özellik. Platform üzerinden özelliği aktif hale getirdikten sonra akıllı cihazınızın ya da bilgisayarınızın ışığını biraz kısmanız göz sağlığınız için çok daha iyi olacaktır. Ardından ise gerçekten karanlığa yakışan, loş bir görünüm. Anasayfada dolaşırken, yorumları okurken, ayarlarınızı düzenlerken, beğeni ve paylaşım gibi farklı etkileşimler yaparken tamamen gece modunun içinde olacaksınız. Platformun her noktasında gözünüzü yormayan, tamamen siyah değil ama koyu bir renk ile karşılaşacaksınız.

 

YouTube karanlık modunun tamamen simsiyah olması pek hoş bir görünüm sunmazdı. Twitter karanlık mod için koyu ve loş olarak iki seçenek sunuyor. Fakat YouTube, tıpkı Instagram gibi, tek bir seçenek sunuyor ve bu konuda da oldukça başarılı görünüyor.

Ancak YouTube gece modu gerçekten de gerekli mi, bunun henüz bir cevabı yoktur. Diğer platformlarda bulunan beyaz fon devamlı görünüyor ama YouTube fonunu zaten video ararken, kısa bir süre görüyorsunuz. Bu noktada YouTube gece modu kullanmak tamamen kullanıcı alışkanlığına göre tercih edilebilecek bir mesele.


YouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecekYouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecek
Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak "Kısa videolar" özelliği yayımlandı
YouTube Shorts kullanıma sunulduYouTube Shorts kullanıma sunuldu

PAYLAŞ