Youtube, kanala abonelik için para talep etmeye başlayacak - Haberler - indir.com

Youtube, kanala abonelik için para talep etmeye başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-26 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok tercih edilen video platformu Youtube üzerinde, binlerce kanal bulunuyor. Bu kanallar, Youtube'u aynı zamanda bir geçim kaynağı olarak da kullanıyor. Çünkü Youtube üzerinden belli bir izlenmeye ve aboneye ulaşan kanallar reklam alma şansına sahip oluyor. Kullanıcılar tarafından da oldukça ilgi çeken ve herkesin zevkine hitap edebilecek farklı konularda videolar yayınlayan kanallara, Youtube üzerinden ücretsiz bir şekilde abone olabiliyorsunuz. Abone olduğunuz takdirde, takip ettiğiniz kanal, yeni bir video yayınlandığında, Youtube hesabınız üzerinden bildirim alabiliyorsunuz. Son edinilen bilgilere göre, Youtuebe artık kanal abonelikleri için belli bir miktar ödeme talep etmeye başlayacak.

Abone sayısı 100 binin üzerinde olan kanallar, para talep edebilecek

Geçtiğimiz günlerde Facebook'un, gruplara üye olmak için artık para isteyeceği haberi çıkmış ve şirketin bu özelliği test ettiği bilgisi verilmişti. Benzer bir haberle şimdi de Youtube gündeme geldi. Youtube, kısa bir süre öne şirket sayfası üzerinden bir duyuru yaptı. Duyuruda, kanalında 100 bin abonesi olanların istediği takdirde paralı sisteme geçebileceği açıklandı. Bu durumun, televizyon kanallarını bitireceğinin düşünülmesi, tartışmalar yarattı. Özellik resmi olarak yayınlandığı takdirde, bir kanalı takip etmek istediğinizde 4,99 dolar ücret ödeyeceksiniz.

Duyuruda bilgi verilen bir diğer özellikte ise 10 binin üzerinde abonesi bulunan kanallara yönelik oldu. 10 bin abonesi olan kanallar, kendi isimlerini taşıyan aksesuarlar (şapka tişört vb..) satabilecekler. Üstelik Youtube, bu satışlardan kendisine bir pay almayacağını da söyledi. Bu yeni özelliği test eden Joshua Slice'ın, 18 günde 1 milyon dolar gelir elde etti. Bu bilgi göz önüne alındığında, yeni sistemin büyük bir ilgi toplaması bekleniyor.





PAYLAŞ