YouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyor - Haberler - indir.com

YouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-20 14:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük ve popüler video platformu olan YouTube tarafından kanal doğrulama sisteminin daha da zorlaştırılacağı açıklandı. Çeşitli içerik üreticilerine gönderilen mailler kapsamında ortaya çıkanlara göre kanal doğrulama noktasında yeni kriterler ve şartlar bulunacak. Uzun bir süredir kanal doğrulama sisteminde değişikliğe gitmeyen şirkette kanallar, 100.000 aboneye ulaştıkları zaman direkt olarak başvuru yapabiliyorlardı. Ancak Ekim ayının sonu ile beraber şartlarda büyük değişikliklerin olması bekleniyor. Kanal doğrulama izleyiciye güven sağladığı için şirketin böyle bir değişikliğe gittiği ve para kazanma kriterlerinde de farklılıklar yapabileceği bekleniyor.

YouTube Kanal Doğrulama Şartları Değişiyor

 

YouTube 100 milyon abone ödülü tanıtımı merak uyandırdı!YouTube 100 milyon abone ödülü tanıtımı merak uyandırdı!

It should be easy to know when you’ve found the official YouTube channel of a creator, artist, brand, or public figure.

So in late October, we’re updating what it means for channels to be “Verified” w/ new eligibility criteria & a new look.

Details → https://t.co/Gz1cD71IA6 pic.twitter.com/JXOvMbkbns — TeamYouTube (@TeamYouTube) 19 Eylül 2019



 

 

YouTube ilk kurulduğu dönemde kanal doğrulama sistemi basit bir algoritmaya sahipti. Ancak video içerik üreticilerin sayısı ve popülerliği arttıkça, ortaya çıkan yükte artmış oldu. Özellikle bazı kanallarda yer alan nefret ve ırkçılık söylemlerine yönelik bazı değişiklikler yapılması bekleniyor. Onaylı kanalların bu tarz paylaşımlar yapması kanal güvenliği ve şirket itibarı için önemli bir rol oynuyor. Yeni YouTube sistemine göre onaylanmamış kullanıcıların arka plan rengi gri olacak. Kanal yanında yer alan onay kutucuğunun kalkması beklenirken bu sayede onaylı kanal olup olmadığı çok daha basit bir şekilde anlaşılacak.

Ancak kanalların başvuru yapmadan nasıl bir algoritma ile onaylanacağı ise henüz bilinmiyor. Algoritma ile insan faktörlü bir onaylama gerçekleşmesi bekleniyor. Bu yeniliğin kanal güvenliği ve abone sınırının kolay olduğu günümüzde çok daha iyi bir kriter hamlesi olması bekleniyor. Özellikle abone satın alarak sistemi kandırmaya yönelik hamleler için artık onay almak için özel içerik üretilip üretilmediğine bakılacak. Bu noktada ünlüler ve markalar da daha kolay onaylı hesaba sahip olabilecekler. Bakalım YouTube’un bu yeni onay sistemi nasıl bir işleyişe sahip olacak göreceğiz.


YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?
YouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyorYouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyor

PAYLAŞ