YouTube kaldırdığı içerikler hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

YouTube kaldırdığı içerikler hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

YouTube, Uygur insan hakları ihlallerini içeren videoların kaldırılması sebebiyle eleştiri oklarını üzerine çekti. Yapılan eleştirilerin ardından YouTube'dan açıklama geldi 

Uygur insan hakkı ihlallerini içeren videoları, YouTube üzerinden kaldırdığını iddia eden şirket, ihlalleri içeren belgelerin diğer insanlar tarafından görünmesini engellediği için eleştiri yağmuruna tutuluyor. Rauters tarafından aktarılan bilgilere göre milyonlarda görüntülenmesi olan videoların Xinjiang'da ailelerinin kaydolduğunu dile getiren kişilerin söylemlerine yer veren insan hakları grubu, Google'a bağlı olan YouTube'un videoları platformdan kaldırması üzerine kendi videosunu Odysee adlı az bilinen bir hizmete de paylaşma kararı aldı. Uygur Türkleri'nin insan haklarına yönelik yapılan bu ihlallere dikkat çektiği için İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi çeşitli uluslararası örgütler tarafından itibar gören bu grup, 2017 yılından bu yana pek çok kesimin de eleştirilerinin odağında bulunuyor.

Fenerbahçe YouTube gelirleri açıklandıFenerbahçe YouTube gelirleri açıklandı

Çeşitli protestolarından dolayı pek çok kez tutuklandığı dile getirilen kanalın kurucuları arasında yer alan Serikzhan Bilash, 5 yıl önce hükumetin danışmanlarının kendisine Uygur Türkleri'nin durumunu açıklamak adına soykırım kelimesini kullanmayı bırakmasını söyledi. Atajurt Kazakh Human Rights'ın kaldırılan videolarının içeriğine değinen Bilash, Reuters'a yapmış olduğu açıklama ile bunların yalnızca gerçekler olduğunu dile getirdi. Atajurt Kazakh Human Rights'ın YouTube kanalı, 2017'den bu yana toplam 120 milyondan daha fazla görüntülenme sayısına ulaşan yaklaşık olarak 11.000 video yayımladı. Bunların aralarında akrabaları hakkında açıklamada bulunan kişilerin ifadeleri de bulunuyor.

Uygur insan hakkı ihlallerini içeren videoların kaldırılma sebebi

Reuters tarafından iletilen iddia ettiği bir ekran görüntüsüne göre 15 Haziran'da kanalda yer alan videolardan on iki tanesi video paylaşım platformunun "siber zorbalık ve taciz" politikasını ihlal ettiği gerekçesi ile kaldırıldı. Kanalı yönetimiyle ilgilenen kişiler, Reuters'a yapmış olduğu açıklamada nisan ve haziran aylarında on iki videonun kaldırılmasına itiraz ettiğini belirtti. Bu itirazın üzerine videolardan bazıları yeniden erişilebilir hale getirilirken diğer videoların ise neden kaldırıldığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

YouTube, 18 Haziran'da videoları yeniden yüklemesinin ardından videoların neden kaldırıldığına dair yaptığı açıklamasında görüntülerden kimlik kartlarını elinde tutan kişilerin olduğunu ve bunun da gizlilik ihlallerine sebep olduğunu dile getirdi. Video paylaşım platformu Youtube, son yıllar içerisinde çevrim içi siber zorbalığı, yanlış bilgi yayılmasını ve nefret söylemini engellemek adına daha önceki yıllara göre çok daha fazla içeriği yayından kaldırmaya yönelik hareket etti. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


YouTube reklam politikalarını güncellediYouTube reklam politikalarını güncelledi
Belçikada iş arayanlara YouTuberlık alternatifi sunuluyorBelçikada iş arayanlara YouTuberlık alternatifi sunuluyor
YouTube resim içinde resim özelliği iPhone'a geliyorYouTube resim içinde resim özelliği iPhone'a geliyor

PAYLAŞ