YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır? - Haberler - indir.com

YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-06 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

YouTube platformuna yüklemiş olduğunuz herhangi bir videonun popülerliği ve bu video üzerinden para kazanmanız izlenme sayıları ile doğru orantılı olan bir durumdur. Fakat YouTube izlenme sayısı konusunda kullanıcıların aklında çeşitli soru işaretleri vardır. Konu hakkında merak edilenler aşağıda yer alıyor. 

YouTube izlenmelerinin sayılma yöntemleri

Video seyretme konusunda popüler olan YouTube, platformda video açıldığı zaman bunun izlenme olarak sayılma ile ilgili bir takım kriterler bulunuyor. Bu kriterlerden ilki, videonun kullanıcı tarafından isteyerek açılmış olmasıdır. Yani bir internet sitesi içerisinde gömülü olan ve site açıldığı zaman otomatik olarak açılan bir YouTube videosunun dönüyor olması, her zaman izlenme olarak sayılmaz. 

YouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyorYouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyor

Bir diğer YouTube izlenme sayısı yöntemi ise, isteyerek açılmış olan herhangi bir videonun en az 30 saniye boyunca izlenmiş olmasıdır. Video hızlandırılsa ya da atlanarak izlenirse kullanıcıların video içerisinde geçirmiş olduğu süre metriği çok daha önemli olarak değerlendiriliyor. Kullanıcıların isteyerek açmış olduğu bir YouTube videosunu 40. saniyeye atlaması izlenme olarak sayılmıyor. Bu noktada ise söz edilen 30 saniye video zamanına göre değil, gerçek zamana göre hesaplanıyor. Hızlandırma ya da atlayarak seyretme sırasında eğer 30 saniye geçmediyse YouTube tarafından bu etkileşim direk olarak bir izlenme olarak sayılmıyor. 

Sayfa yenileme ile YouTube izlenme sayısı arttırmak

Özellikle platforma daha yeni dahil olmuş video üreticileri eş dost video izlesin, sayfayı yenilesinde izlenme sayısı artsın diye düşünebilir. Fakat YouTube platformunun bu konuda kesin kararlar vardır. Aynı kullanıcı tarafından sayfa yenilerek videonun her açılması izlenme sayısı olarak kabul edilmiyor. YouTube'un algoritmasına göre herhangi bir kullanıcı, bu videoyu en fazla 4 ya da 5 kez arka arkaya izleyebilir. Sayfa yenileyerek ya da aynı videoyu başa sararak yeniden izlemek oluşturulabilecek maksimum izlenme sayısı 5'tir. Aynı kullanıcı bir gün içerisinde bir videoya sadece 5 adet izlenme kazandırabilir. 

YouTube platformunun bu şekilde bir kural belirlemesinin en büyük nedeni ise elbette izlenme robotlarıdır. Kolay bir şekilde oluşturulan bu basit yazılımlar bir video sayfasını gün içerisinde belki binlerce kez yenileyerek izlenme sayısını hızlı bir şekilde artırabilir. 

YouTube izlenme sayısı arttırma hileleri işe yarar mı?

Uzun yıllardır insanlar tarafından yüklenen videolar sayesinde kullanıcıları kendilerinden daha iyi tanıyan YouTube algoritması, her türlü hileye karşı çok sıkı kurallar sunar. Bir video isteyerek açılıyor olsa da en az 30 saniye boyunca izlense hatta videoya yorum dahi yapılsa bile her zaman izlenme olarak anılmıyor. 

Bu açuk gözlülüğü yapmaya çalışanların kullanmış oldukları izleme robotları, aslında YouTube tarafından genellikle fark ediliyor. Bu şekilde bir durum içerisinde robotun kazandırmış olduğu izlenmeler, toplam izlenme sayısından daha da düşebilir. YouTube kullanıcıların hareketlerini gözlemlediği için robotlar tarafından birbiriyle videoların arka arka çalışması, algoritma tarafından şüphe olarak algılanıyor. 

YouTube'da 301 izlenmeye ulaşmak önemli mi?

Popüler platform YouTube, platforma yüklenmiş olan her videoya ilk olarak şüphe ile yaklaşıyor. Bu şekilse ise işin içinde hile olacağı, telif sorunu yaşatacağı gibi şüphelerin de ortadan kalkması için YouTube'un beklediği bir izlenme sayısı vardır. 301 organik izlenmeye ulaşan bir video, YouTube tarafından gerçek olarak kabul edilir.

 


YouTube'a sesli reklamlar geliyorYouTube'a sesli reklamlar geliyor
YouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecekYouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecek
YouTube videolar için yeni bir yapay zeka özelliğini test ediyorYouTube videolar için yeni bir yapay zeka özelliğini test ediyor

PAYLAŞ