YouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi - Haberler - indir.com

YouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler video izleme platformu olan YouTube, sunduğu yenilikler ile kendisini geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcı deneyimini de ön planda tutan şirket şimdi ise YouTube iş ortaklığı noktasında bazı yeni kararlar aldığını açıkladı. Şirket YouTube’un gücünün içerik oluşturucuları değil servisin tam kendisi olduğunun yayınlamış olduğu birçok iş ortaklığı içeriklerinde kesin bir dille ifade ediyor. Servis son olarak geçtiğimiz Ocak ayı ile beraber yeni bir YouTube iş ortağı programı’nı yayına almıştı. Bu program kapsamında YouTube’dan para kazanmak isteyen içerik üreticileri içeriklerinde yer alacak reklamlar ile para kazanmanın haricinde Premium kullanıcıların izlediği videolardan da ek gelir elde edebilecekleri yer alıyordu.

Ancak son 1 yıllık süreçte 4000 saatlik bir izlenme ve en az 1000 abone gibi gereksinimler getirilen kurallar arasında yer alıyor. Bu noktada yeni kanal açacak olan içerik üreticileri ise bu noktada bir zorluk yaşayacaklara benziyordu.

Yeni YouTube İş Ortağı

YouTube’un birkaç gün öncesinde kendi forumu üzerinde bazı kanalları iş ortağı programı kapsamından çıkarttığını açıkladı. Bu çıkartma sebebi olarak ise “Tekrarlayan İçerikler” sebep gösterildi. Bu noktada YouTube, tekrara düşen içeriklerin zamanla değerini kaybettiğini de ifade ediyor. Olayın telif tarafında ise YouTube daha adil olabilmesi adına telif haklarını ellerinde tutan videolar için kopyalarını kaldırdı. Bu noktada kullanıcıların içerikleri kopya olmasa bile yinelenen içerik ihlali adında videoları silinecek ve kanalları ise iş ortaklığının dışına çıkacak.

Bu yeni kurallar ile beraber içerik üreticileri YouTube’a bir tepki gösterseler de bu noktada hatalı tespit sonrasında kanallarının ortaklığını kaybeden kullanıcılar tekrar bir başvuru yaparak 30 gün içerisinde başvuruları gerekli incelemeler sonucunda olumlu bulunur ise tekrar iş ortaklığına açılmış olacak. Bakalım bu yeni sistem kanalları nasıl etkileyecek göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ