YouTube İş Ortağı Programı üye sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

YouTube İş Ortağı Programı üye sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

YouTube yaratıcıları için 14 sene önce ödeme programı başlatmıştı. Bu programda büyük bir başarı yakalayan platformun İş Ortağı Programının abone sayısı 2 milyonu geçti.

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların videolarından para kazanmalarını sağlayan YouTube'un İş Ortağı Programı'nın 2 milyon içerik oluşturucu işaretini geçtiğini söyledi. Platform, YouTube'u PewDiePie ve Jenna Marbles gibi en iyi içerik oluşturucular için uygun bir işletme haline getirmeye yardımcı olsa da aynı zamanda uygun iş ortaklarının (genellikle aynı en iyi içerik oluşturucuların) platforma kötü yansıyan bir şey yapması ve geçici olarak şirket için olumsuz bir etki yaratmıştı. 

Discord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesiDiscord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesi

Platformun İş Ortağı Programına hak kazanan içerik oluşturucuları (son 12 ayda kanalınızda en az 1.000 aboneye ve 4.000 saat toplam izlenme süresine ihtiyacınız var) reklamlar, abonelik ücretleri, bağışlar, canlı yayınlar ve YouTube Premium geliri yoluyla para kazanabiliyorlar.

Google'ın sahibi olduğu şirket, zaman zaman reklam geliri elde eden çok sayıda içerik oluşturucuya sahip olmak ile reklamverenleri mutlu etmek arasındaki dengeyi bulmakta zorlanmadığını da söyleyemeyiz.  YouTube, uygun içerik oluşturucuların reklam gelirinden pay alırken, reklamverenler bir kanalın içeriğine karşı temkinli davranılmaması durumunda reklamlarını çekebilirler. Örneğin bir kanalın zorbalık ya da taciz paylaşımları yapması şirket açısından kötü bir etki yaratacağından YouTube bu sistemi sık sık denetlemek ve kurallara uygun olduğundan emin olmak zorunda.

YouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyor

YouTube , yıllardır sitenin önemli bir köşesi olan içerik oluşturucular arasında bazı tacizlere yanıt olarak taciz politikasını 2019'da güncelledi ve yasal veya etik sınırları aşan içerik oluşturucuları kanallarının para kazanma özelliğini devre dışı bırakarak cezalandırmıştı. Geçen yıl, hassas bir konu olarak kabul edilen yeni düzenleme de koronavirüsten bahseden para kazanmaya yönelik videoları içeriyordu. 

YouTube ürün müdürü Neal Mohan, bir blog yazısında, 2020'de programa katılan yeni kanal sayısının 2019'a göre iki katından fazla arttığını ve altı rakam veya daha fazla gelir elde eden YouTube kanallarının sayısının yüzde 35 arttığını söyledi. Ancak bu kadar para kazanan belirli sayıda içerik oluşturucuyu belirtmedi.

Mohan, "Güvenilir içerik oluşturucuları finansal olarak ödüllendirmenin ve işlerini büyütmelerine yardımcı olmanın yeni yollarını bulmak bizim için her zaman en büyük öncelik olacak" dedi.

 


YouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyorYouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyor
YouTube Arama Özelliğine 2 Yenilik Eklendi   YouTube Arama Özelliğine 2 Yenilik Eklendi   

PAYLAŞ