YouTube ırkçı içeriklerin önüne geçmek için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

YouTube ırkçı içeriklerin önüne geçmek için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 18:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle son dönemde oldukça gündeme gelen ve konuşulan ırkçılık ve ayrımcılık söylemleri sonrasında YouTube cephesinden yeni bir hamle geldi. YouTube ırkçılık içeren hesaplara karşı savaş başlattı. İnsanlara renk, ırk ve din gibi değerlerde ayrımcılık yaparak hedef gösteren hesaplar inceleme altına alındı. ABD’de yaşanan George Floyd’un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrasında dünya genelinde ırkçılık karşıtı söylem ve eylemler giderek artmaya başladı. Sosyal medyada da bu konu hakkında önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Diğer yandan ırkçılığı ve kendine ait üstünlüğü savunan görüşlerde bulunuyor.

YouTube ırkçılık içeren hesapları kapatıyor

YouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacakYouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacak

İnsanlığın en büyük problemlerinden birisi olan ırkçılık, 21.yüzyıl içinde de sürmeye devam ediyor. Bu kapsamda internet üzerinden oldukça fazla progpagandalar gerçekleşirken, YouTube ise belirlemiş olduğu 25.000 kanalın hizmetten uzaklaştırıldığı belirtildi. Diğer yandan büyük takipçi kitlesine sahip ve siyasetçi olan kişilere ait hesaplar da kapatılıyor. Kapatılan hesaplar incelendiğinde ırkçı ve beyaz üstünlük savunuvusu Stefan Moyneux, Neo-nazi ve beyaz üstünlükçü savunucusu Richard Spencer, Neo-Nazi klan kurucusu David Duke gibi isimler bulunuyor. Ayrılıkçı söylemleriyle tanınan bu hesapların, YouTube kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle YouTube kanalları kapatıldı.

YouTube ırkçılık noktasında bu adımı sonrasında haklı gören taraf olduğu gibi haksız gören tarafta bulunuyor. Bir taraf bu düşüncelerin sağlıklı olmadığını belirtirken, yayılmaması gerektiğini söylüyor. Diğer taraf ise görüşlerin paylaşılması yönünde görüş belirtiyor.


Televizyon üzerinden YouTube izleyen kullanıcıların sayısı belli olduTelevizyon üzerinden YouTube izleyen kullanıcıların sayısı belli oldu
YouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildiYouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildi

PAYLAŞ