YouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştu - Haberler - indir.com

YouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google, Picture-in-Picture özelliğini YouTube Premium aboneleri için kullanıma sundu. Artık YouTube Premium abonesi olan iOS kullanıcıları Picture-in-Picture özelliğinden faydalanabilecekler. YouTube platformunda bir video seyrederken uygulamayı kapatınca video, küçük bir pencere içerisinde oynamaya devam edecek. Eğer, YouTube Premium abonesi olan bir iOS kullanıcıysanız ve Picture-in-Picture özelliğinden faydalanmak isterseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Web tarayıcınızı açın ve YouTube hesabınıza giriş yapın YouTube.com,

YouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurduYouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurdu

youtube.com/new adresine gidin,

“iOS’ta Picture-in-Picture” seçeneğine ilerleyin,

“Dene” seçeneğini seçin.

Şimdi, YouTube uygulaması üzerinden video seyrederken, Ana Ekran'a gittiğinizde küçük bir pop-up içerisinde Picture-in-Picture özelliğini aktif hale getirebilecek ve video oynatılmaya da devam edecek. Google, Picture-in-Picture özelliğini kullanmaya devam ederken telefonunuzu kilitlemek videoyu durduracağını, fakat cihazınızdan Kilit Ekranı medya yönetimini düzenleyerek kilit ekranında da bu işleme devam edileceği bildiriliyor. Google, Picture-in-Picture desteğinin, Haziran ayında ABD'de bulunan hem Premium hem de ödeme yapamayan kullanıcılar tarafından faydalanılacağını açıkladı. ABD dışındaki kullanıcılar ise deneysel olarak açılabileceğinin bilgisini verdi. 

Web’de Picture-in-Picture kullanma

Safari uygulaması üzerinden Picture-in-Picture, hemen hemen tüm videolarla beraber çalışır ve web sitesi geliştiricilerinin destek uygulamasına da gerek olmayacak. Video içeren bir sitede videoyu oynatmak adına öğesine ve ardından ise Picture-in-Picture simgesine dokunun veya videoya iki parmakla iki kez dokunmanız yeterli olur. Aynı zamanda Picture-in-Picture özelliğini etkin hale getirmek için iPhone akıllı cihazların altından yukarıya doğru kaydırabilirsiniz. 

Bazı sitelerin web sayfalarda yer alan videolar gibi çalışmayan bazı video türleri bulunuyor. Bu sebeple bu tarz videoların Picture-in-Picture modunda kullanılması için bazı web sitelerinde küçük ayarlar yapılması gerekiyor. Bununla beraber, YouTube ve Vimeo gibi sitelerdeki videolar ile de uyumludur. Bu sebeple de video yerleştirilmeleri kullanan web sitelerinde Picture-in-Picture ile uyumlu içerikler yer alıyor. Safari ile Picture-in-Picture modunu kullanmak adına, bir video oynatılırken farklı bir web sitesinde dolaşmaya devam etmek isterseniz, yeni bir Safari sekmesini açmanız gerekir. 

FaceTime ile Picture-in-Picture kullanma

Picture-in-Picture, ‌iOS 14‌’te ‌FaceTime‌ ile kullanılabilir ve belki de bundan faydalanmanın en kullanışlı yoludur. iOS 13'te, akıllı cep telefonunuzda yapmanız gerekirse, konuştuğunuz kişi için videoyu durdurup, FaceTime‌ penceresinden dışarı kaydırmanız gerekir. ‌iOS 14‌’te, bir ‌FaceTime‌ aramasından dışarı kaydırdıysanız, pencere otomatik bir şekilde küçülür ve diğer uygulamalara erişim sağladığınızda bile görünen bir Picture-in-Picture penceresine dönüşür, bu sayede siz ve konuştuğunuz diğer kişi sohbete devam edebilirsiniz. Başka türlü kullanılması mümkün değildir.

Boyut konusundan büyük, orta veya küçük olarak değiştirmek adına FaceTime penceresine iki kez dokunabilir ve ardından ise tekrar geri dönebilirsiniz. Yalnızca bir kez dokunursanız, Picture-in-Picture penceresi ‌iPhone‌ ekranının tam boyutuna ulaşır. Picture-in-Picture penceresini ekrandaki en uygun noktaya da konumlandırabilirsiniz.

Picture-in-Picture pencerelerinden herhangi birine iki kez dokunabilir veya Picture-in-Picture pencere boyutunu değiştirmek adına sıkıştırma hareketlerini kullanabilirsiniz. Seçmek için üç farklı boyut vardır. Bunlar; küçük, orta ve büyük.

 




YouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyorYouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyor
Discord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesiDiscord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesi
YouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyorYouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyor

PAYLAŞ