Youtube Go ile offline video izleme imkanı - Haberler - indir.com

Youtube Go ile offline video izleme imkanı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-14 17:00:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Günümüzde internetsiz ortam yer neredeyse kalmadı. Hemen her yerde rahatlıkla internete erişebiliyoruz. Fakat şehir merkezlerinden uzaklaştıkça internetin çekim kalitesi azalıyor. Böylece internette video izlemek veya bir dosya indirmek gibi hız gerektiren işlemler maalesef işkence haline geliyor.

İşte Google'ın bünyesinde bulunan YouTube, böyle durumlar için yeni bir uygulama geliştirdi: YouTube Go.

YouTube çevrim dışı video izleme ve indirme imkanı sunan, böylelikle mobil internet kotanızdan büyük oranda tasarruf yapmanızı sağlayacak YouTube Go uygulamasını yayınladı.

lk kez geçtiğimiz yıl eylül ayında Google CEO'su Sundar Pichai tarafından duyurulan YouTube Go, uzun süredir beklenen bazı yenilikçi özellikleri beraberinde getiriyor. YouTube videolarının akıllı cihazlara indirilmesini ve çevrim dışı izlenmesini mümkün hale getiren uygulama, bu sayede internet paketinin daha az kullanılmasına katkı sağlıyor.

Temel ve standart olmak üzere iki farklı çözünürlükte indirilebilen videoları dilerseniz Bluetooth aracılığıyla arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz de mümkün. Aslında internet bağlantısının zayıf ve yavaş olduğu ülkeler için geliştirilen YouTube Go, böylelikle her daim online kalma ihtiyacının önüne geçiyor.

Uygulama sayesinde kullanıcılar isterlerse videoları çevrimiçi ve canlı şekilde izleyebilir, ya da internet bulunmayan bir konuma geçeceklerse videoyu indirip sonra izleyebilirler.

YouTube Go sayesinde indirdiğiniz videoları Bluetooth ile uygulamayı kullanan diğer insanlarla paylaşabiliyoruz. Özellikle kotalı veya faturalı hatlar kullanan insanlar için tasarlanan uygulama, zaten kaliteli ve sınırsız bağlantısı olan kullanıcılar için çok da kullanışlı gibi görünmüyor.

Uygulama ilk defa 2016'nın ikinci yarısında, Delhi'de düzenlenen Hindistan için Google etkinliğinde tanıtılmıştı ve bir sene içinde kullanıma hazır olacağı söylenmişti. YouTube Go, tıpkı Facebook Lite gibi, internet bağlantısının yavaş veya kalitesiz olduğu yerlerde kullanıcıların telefonlarında rahatça video izlemelerini sağlayacak.





PAYLAŞ