YouTube Gaming Uygulaması Kapanıyor - Haberler - indir.com

YouTube Gaming Uygulaması Kapanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler ve en büyük video paylaşma platformu olarak yıllardır hayatımızın baş köşesinde duran YouTube, ana uygulamadan bağımsız bir şekilde hizmet vermeye devam eden YouTube Gaming uygulamasını 30 Mayıs tarihi itibariyle kapatacağının bilgisini verdi. Teknoloji sektörünün liderlerinden Google, geçtiğimiz yıl eylül ayında yaptığı açıklama da, YouTube Gaming uygulamasının Mart 2019 yılı itibariyle kapatacaklarının bilgisini vermişti. Uygulamaya verilen desteğin bu ayın 30'unda sonlandıracağının bilgisini veren şirket, YouTube Gaming uygulamasının popülaritesini tamamen ana YouTube uygulamasına aktarmak istediklerinin de bilgisini verdi. Teknoloji dünyasında yaşanan olumlu olumsuz bu gibi gelişmeler çarkın devam etmesini sağlıyor. 

Bütüncül bir sistem üzerinden hizmet vermeyi amaçlayan platform Müzik, Oyunlar, Haberler ve Filmler gibi kategorileri ekleyen YouTube, kullanıcıların birbirinden farklı ilgi alanlarına göre daha fazla içerikten faydalanmalarını gerektiğini dile getiriyor. Şöyle ki YouTube bünyesi içerisinde zengin bir oyun hizmeti yaramak isteyen şirket, tercih ettiğiniz ve sevdiğiniz oyunlara dayanan içeriklerin yanı sıra aynı zamanda popüler yayıncıların en güncel videolarından tutunda canlı yayınlarına kadar her bir içeriğe anında ulaşabileceksiniz. YouTube halihazırda zaten dünyanın en çok tercih edilen uygulamalarından biridir, YouTube Gaming uygulamasının da tamamen kapatılması YouTube uygulamasının elbette ki daha çok tercih edilmesini sağlayacaktır. 

YouTube Gaming kapatılıyor

Şirket geçtiğimiz yıl açıkladığı gibi bu yıl YouTube Gaming hizmetini sonlandırıyor. Sizde YouTube Gaming kullanıcılarından biriyseniz, uygulamaya veda etmek için çok az süreniz kaldı demektir. Çünkü YouTube Gaming uygulaması 20 Mayıs itibariyle yani bu ayın son günlerinde hizmetini sonlandıracak ve sadece YouTube üzerinden erişim sağlanabilecek. İçinde bulunduğumuz ayın ilk günlerinde yeni kullanıcı verilerini paylaşan YouTube, söz konusu platformun aylık 2 milyar kullanıcı sayısına ulaştığının bilgisini vermişti. Elde edilen rakamlara baktığımız takride geçtiğimiz yıldan bu güne 200 milyon daha fazla kullanıcı kazanan popüler video paylaşım devi, YouTube kullanımının ise aylık 250 milyon saate ulaştığının açıklamıştı. 

Oyunlar açısından popüler bir rehber olarak görülen ve oyun videolarını izleyebileceğiniz özel bir platform olan YouTube Gaming'in kapatılması kullanıcıları üzse de aynı sistem aslında YouTube üzerinden kullanılmaya devam edilecek. Buradaki esas amaç YouTube kullanımını her zamankinden daha da aktif hale getirerek oyunculara YouTube üzerinde bir oyun ekosistemi yaratmak. Kullanıcılar YouTube Gaming ile ilgi alanlarına uygun içerikleri takip edebilir ve bu konular ile ilgili yeni içerikler yayınlandığında akıllı cihazınıza bildirim geliyor. Böylelikle yeni içeriklerden anında faydalanabiliyorsunuz. YouTube Gaming, adından da anlaşılacağı üzere aslında YouTube kullanıcıları için özel olarak hazırlanmış bir platformdu.

Oyuncular burada ilgi alanlarına uygun içerikleri takip ediyor, takip ettikleri oyunlar hakkında geniş çaplı bilgi toplayabilir, güncellemelerden haberdar olabiliyor ve bunun yanı sıra aynı zamanda canlı oyun videolarını da sorunsuz bir şekilde seyredebiliyorlardı. Şimdi bu platform kapanıyor ve içerikleri YouTube üzerine endekslenmeye başlıyor. YouTube halihazırda zaten popüler bir platform ve bu platformun bu şekilde geliştiriliyor olması gelecek günlerde daha fazla kullanılacağını gösteriyor. 





PAYLAŞ