YouTube etiketler özelliğini yeniledi - Haberler - indir.com

YouTube etiketler özelliğini yeniledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Popüler müzik dinleme platformu YouTube, video etiketleri özelliğini bir takım özelliklerle iyileştirdi. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamalarda, artık bir etikete tıkladığınızda sadece o etiketi içeren videoların kullanıcıların karşısına çıkacağı dile getirildi. Aynı etikete sahip olan videolar, izlenme sayılarına göre sıralanacak. Bu sayede kullanıcılar daha kolay bir şekilde video bulabilecekler. 

Dünyanın en çok kullanılan online video paylaşma platformu YouTube, kullanıcı deneyimini daha da iyi hale getirmek için bir özelliği kullanıma sundu. Bir süre önce de videolara konu etiketi ekleme özelliğini kullanıma sunan YouTube, şimdi ise bu özeliğin kapsamını, biraz daha genişleterek kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, bu etiketle ilgili olan videolara daha iyi bit şekilde ulaşabilecekler. YouTube'un uzun bir süredir kullanmakta olduğu bu etiket özelliği, o etiketi kullanan diğer videolar ile beraber benzer içerikleri de gösteriyordu. Fakat bugün itibariyle hem mobil hem de web sürümünde yapılacak olan değişiklikler bu durumu biraz daha değiştirecek gibi gözüküyor. Yeni özellik ile beraber kullanıcılar herhangi bir etikete tıkladıktan sonra açılacak olan yeni sayfada, sadece o etiketi içeren videolar yer alacak. Üstelik söz konusu bu videolar, izlenme sayılarına göre sıralanmış olarak yerleştirilecek. 

Galaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldüGalaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldü

YouTube'un yeni özelliği kullanıcı deneyimini geliştiriyor

Örnek vermek gerekirse, birkaç gün önce kullanıcılar için bir video hazırlamış, o videoda da Apple'ın iddialar kapsamındaki elektrik motorlu otomobilinden bahsedildi. Ekip, paylaşılan videoya "#Apple", "#car" ve "#ProjectTitan" etiketlerini yerleştirmişti. Bu bağlamda ise "ProjectTitan" etiketine tıkladığınızda ise artık sadece bu etiketi içeren videolar kullanıcıların karşısına çıkacak. Yani direk olarak ulaşmak istediğiniz karşınıza çıkacak ve hızla arama sonucunu bulmuş olacaksınız.

Şu an itibariyle tüm kullanıcılar tarafından deneyimlenebilen bu özelliğin, eksik olan bir yanı olduğunu da söylemek gerekir. Şöyle ki pek çok YouTube kanalı, etiket özelliğini kullanmayı henüz alışkanlık haline getirmedi. Haliyle herhangi bir terimle ilgili etiketli videoları görüntüler ve istediğiniz içeriği bulamazsanız, o terimi direk olarak YouTube üzerinde aramayı tercih edebilirsiniz. YouTube bu özellik ile beraber kullanıcıların deneyimini daha da geliştirerek platformu geliştirmek adına çeşitli çalışmalar yapıyor. 

.


İlgili uygulamalar
YouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesiYouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesi
YouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasakYouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasak
YouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyorYouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyor

PAYLAŞ