YouTube doğrulanmış rozetlerini kaldırmaya başladı - Haberler - indir.com

YouTube doğrulanmış rozetlerini kaldırmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 16:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük video içerik platformu olan YouTube milyonlarca kullanıcının yanı sıra, dünyanın dört bir yanından içerik üreticilerine de ev sahipliği yapıyor. İçerik kanallarını denetlemek için her gün yeni bir sistem geliştiren platform üreticiler için yeni bir kriter belirleyerek, kriterlere uygun olmayan kullanıcıların doğrulama rozetlerinin alınabileceğini açıkladı.

YouTube’un yeni kriterini açıklanmadan önce, 100 binin üzerinde abonesi bulunan kanallar rozet başvurunsa bulunabiliyor ve birçoğu da olumlu yanıt alıyordu. Ancak bu konuda yeni kararlar alan YouTube bundan sonraki süreçte kanalların sahip olduğu abone sayısının bir krater olmayacağını açıklayarak, kanallar için yeni faktörlerin etkili olacağını açıkladı.

YouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyorYouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyor

YouTube içerik üreticilerine yeni kriterler getiriyor!

Söz konusu düzenlemenin hem yeni YouTuber’lar, hem de eski YouTuber’lar için geçerli olduğunun altını çizmekte de fayda var. Bundan sonra kanalların dikkat etmesi gereken iki önemli faktör olacak. Bunlardan biri “Özgünlük” diğeri ise “Öncelik.”

Öncelikle “Özgünlük” kısmında değerlendirilecek ilk noktalardan biri, kanalın bir şirkete mi yoksa bir şahsa mı ait olduğu. Bu kriter belirlendikten sonra içerik videolarının özgünlüğü değerlendirilecek. Örneğin artık bir kanal “2019’un en hit parçaları” isimli videolar oluşturarak rozet sahibi olamayacaklar. Bu noktada aynı başlıkları da eleyecek olan YouTube, günden güne artan içerik üreticilerinde önceliği özgünlüğe verecek.

YouTube Video Önerilerini Büyütüyor

“Öncelik” ise kanal sahibinin YouTube dışında bir kitlesi olup olmadığına göre değerlendirilecek. Örneğin kanal sahibi toplumu ya da bir topluluğu temsil eden biri ise YouTube’da öne çıkma ihtimali de artacak.

YouTube’nin aldığı yeni kararlar hakkında açıklama yapan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, platformdaki içerik üreticilerinden doğrulama adında eklenen yeni yöntemlerin sebep olduğu hayal kırıklığı için özür dilediğini belirterek, güncellemeler esnasında yanlışlıkla bazı kanalların da rozetinin alındığını dile getiren Wojcicki, iyileştirmelerin hale devam ettiğini ve rozeti yanlışlıkla alınan kullanıcılara rozetlerinin iade edileceğini belirtti.

YouTube çalıntı içerikler paylaşan üreticilerin rozetlerini almaya başladı!

YouTube Reklamlar İçin Yeni Güncelleme

YouTube’nin yeni düzenlemesi birçok kullanıcıyı üzse de platformun bu düzenlemeyi çalıntı içeriklerle savaşmak için yaptığını söylemek de yanlış bir çıkarım olmaz. Son dönemlerde çalıntı içeriklerle ciddi bir savaş içerisinde olan YouTube, içerik üreticilerine bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek, çalıntı içerik yayınlayan YouTuber’ların rozetlerinin alınacağını da açıklamıştı.

Yeni düzenlemeyle birlikte söz konusu YouTuber’lardan rozetlerini almaya başlayan platform ilk olarak 947 bin aboneye sahip içerik üretici Sierra Schultzzie’nin rozetini aldı. Çalıntı içerik üreticilerinden rozet alma işlemini resmi olarak başlatan YouTube’un ilerleyen dönemlerde daha fazla YouTuber’ın rozetine el koyması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
YouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldiYouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldi
YouTube CEO'sundan YouTube CEO'sundan "kanal doğrulama" karışıklığı özrü

PAYLAŞ