YouTube dislike sayılarını gizleyebilir - Haberler - indir.com

YouTube dislike sayılarını gizleyebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 11:30:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sık sık yeni özellikler üzerinde çalışan YouTube tartışmalı bir özellik üzerinde çalışmaya başlamış gibi görünüyor. Şimdilik sadece web sürümünde görülen yeni özellik videolardaki dislike sayılarının gizlenmesini sağlıyor.

Dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi video platformu olan YouTube, kullanıcılarının çok tartışacakları bir özellik üzerinde çalışmaya başlamış gibi görünüyor. YouTube'un web sürümünü kullanan kullanıcılar, izledikleri bazı videolardaki "dislike" yani beğenmeme sayısını görüntüleyemediklerini belirtti. Google YouTube için neden böyle bir karar hakkında ise şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı.

YouTube kaldırdığı içerikler hakkında açıklama yaptıYouTube kaldırdığı içerikler hakkında açıklama yaptı

YouTube dislike sayılarını neden gizledi?

Sosyal medya uygulamalarının kullanımlarının yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren like ve dislike kavramları günümüzde internet ortamında oldukça önemseniyor. Beğeni sayılarının kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkisi şirketleri de harekete geçirdi. Instagram geçtiğimiz günlerde bot hesaplarla savaşmak için isteyen kullanıcıların beğeni sayısını gizleyebilecekleri bir özelliği kullanıma sunmuştu.

YouTube yorumları videoda gözükmeye başladı

Ancak bu durum YouTube için biraz şaşırtıcı. Dislike kavramı YouTube için büyük bir öneme sahip. Hatta YouTube'da da milyonlarca kullanıcı tarafından dislike alarak tarihe geçen bazı videolar yer alıyor. Üstelik bu videoların bazıları da bizzat YouTube tarafından yayınlanmış olan "YouTube Rewind" videoları. Bu açıdan baktığımızda şirketin aldığı karar, bu durumun üzerini örtmenin bir çabasıymış gibi görünüyor.

Az önce de söylediğimiz gibi şirketin YouTube'u için neden böyle bir karar aldığı henüz net değil. Fakat YouTube’un bu kararı hakkında spekülasyonlar yayımlamaya başladı. Sektör kaynaklarına göre YouTube’un içerik üreticilerini demoralize eden trollerden korumak için böyle bir karar almış olma ihtimali var. Tabi şirketin kararı arkasında yatan neden bu olsa da yine de dislike sayılarını gizlemek yerine trollerle mücadele konusunda daha farklı adımlar atılması gerektiği de bir gerçek. YouTube’un nasıl bir adım izleyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

 


Facebook şimdi de YouTube'a rakip olacakFacebook şimdi de YouTube'a rakip olacak
YouTube algoritması izledikçe pişman eden videolar öneriyorYouTube algoritması izledikçe pişman eden videolar öneriyor

PAYLAŞ