YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek! - Haberler - indir.com

YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 11:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bir süredir dünyayı Corona paniği sarmış durumda. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede hızla dünya geneline yayılan bu virüs haliyle en çok konuşulan konular arasında girmiş bulunuyor. Özellikle sosyal medyalarda ele alınan bu konu hakkında YouTube ise oldukça ilginç bir politika izlemeye karar verdi. Şirket politikası gereği Corona virüsüyle ilgili içerik paylaşan kanallar gelir elde edemeyecek.

Geçtiğimiz ay YouTube’da “Insider” Corona virüsü hakkında bir video yayınlamıştı. Virüs konusunun hassas içerik olduğunu daha öncesinde de açıklayan YouTube virüsle ilgili videoların bir sonraki duyuruya kadar reklam almayacağını açıkladı!

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

YouTube Corona virüsünü hassas içerik kategorisine aldı!

Durum aslında Corona virüsüyle değiş şirket politikasıyla ilgili. YouTube bazı ölüm şekilleri, savaşlar ve silahlı çatışmalar gibi hassas içeriğe sahip olan videolara reklam vermiyor. Şirketin bu stratejisi de aslında reklam veren şirketleri korumak adına izlediği bir politika.

Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor

Corona virüsü de günümüzde küresel bir sağlık krizi olduğundan konun uzmanları tarafından paylaşılmayan bilgiler yanlış bilgiler içerebiliyor. Ve bu da yanlış konuyla ilgili bilgilenmelerin artmasına neden oluyor. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen YouTube ise çözümü bu tarz videolara reklam vermemekte buluyor.

Tabi bu durumdan içerik üreticileri hiç mi hiç menün değil. Konu hakkında yapılan açıklamaya göre şirketin bu politikası içerik üreticilerinin Corona virüsü hakkında video hazırlayamamasına ya da videolarında Corona virüsü sözünü geçirmemesine neden oluyor. Örneğin YouTube’daki “Linus Tech Tips” isimli bir kanal virüsün teknoloji pazarı üzerinde neden olduğu olumsuz etkileri açıklayan bir video hazırlarken Corona virüsü kelimesini asla kullanmadı. Şirketin izlediği bu politika virüsle ilgili direkt bilgilendirme içermeyen videoları da etkilemekle birlikte içerik üreticilerini bir hayli zorluyor. Tabi bu yasaktan tüm kanalların etkilenmediğini de belirtmek gerek. YouTube platformda bilgi vermeyi amaçlayan bazı haber kanalları ve benzer kanalları için bu politikayı uygulamıyor.

 


Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildiCorona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi
Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

PAYLAŞ