YouTube Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirilebilir - Haberler - indir.com

YouTube Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 15:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

YouTube, dünyaca ünlü video paylaşım ve video seyretme platformları arasında en popüler olanlarda ilk sıralarda yer alıyor. Her yaştan kullanıcının isteklerini karşılayacak düzeyde olan YouTube gelişmiş içerik ağı sayesinde elbette ki çocuklar tarafından oldukça rağmet görüyor. YouTube üzerinde, çocukların gelişim süreçlerini olumlu etkilemek adına birçok içerik söz konusuyken aynı zamanda zararlı içeriklerde oldukça fazla. Çocukların ebeveynleri yanında olmadan, kendi başına çizgi film ya da benzeri eğlendirici içerikleri değerlendirirken aynı zamanda uygunsuz videolar ile karşılaşma durumları da çeşitli tartışmalara sebep oluyor. Bu durum karşısında sadece çocuklara özel olan YouTube Kids dahi bu tarz güvenlik sorunları yaratıyor olması son derece can sıkıcı bir durum olarak görülüyor. YouTube göre neyse ki YouTube Kids'in bir takım ekstra ayarları söz konusu ve bu ayarlardan faydalanarak çocuklarınızın kesin olarak zarar verici içerikler ile karşılaşmasının önüne geçebilirsiniz. 

Youtube Kids; Çocuklara Özel Youtube UygulamasıYoutube Kids; Çocuklara Özel Youtube Uygulaması

YouTube'u çocuklar için güvenli hale getirin

YouTube Kids platformu YouTube'un aksine tamamen çocuklar için özel olarak tasarlanmıştır. YouTube Kids, YouTube'da yer alan uygunsuz reklamları, zarar verecek boyutta olan içerikleri, gizlilik ihlallerini ve hatta çocukları intihara teşvik eden videoları nedeniyle sıklıkla çeşitli şikayetler altında kalıyor. Çocuklarınızı bu tarz içeriklerden korumak adına bir takım ayarlamalar yapabilirsiniz. İlk olarak YouTube Kids uygulamasında şifre ayarlaması yapın. Çocuklarınızın, kendi belirlediğiniz video içeriklerini değerlendirmesi için aşağıdaki adımları seyredin;

- Android ya da iOS ihazlarda YouTube Kids uygulamasını açın.

- Sağ alt kısımda yer alan kilit simgesine dokunun.

-Basit matematik problemlerini çözerek gönder butonuna dokunun.

- Son olarak dört basamaklı bir şifre belirleyerek onaya gönderin. 

Bu işlemler sayesinde uygulamanın ayarlarına ve kısıtlamalarına erişmek için şifreyi kullanmış olacaksınız. Çocuklar bu şifreyi bilmedikleri taktirde kısıtlamaları kaldırma sekmesine geçiş yapamayacaklar. 

Çocukları YouTube Kids'de güvende tutmak

Google hesabınızda oturum açtıysanız eğer, çocuğunuzun YouTube Kids'de güvenle kalmasını sağlamak adına ilgili ayarlamaları yapmanız gerekiyor. Ayarlama adımları; 

- Android ya da iOS cihazlarda YouTube Kids uygulamasını açın

- Sağ alt kısımdaki kilit simgesine dokunun. Şifrenizi giriniz.

- Ayarlar sekmesini açın ve çocuğunuzun profil adına dokunun. 

- Gmail şifrenizi girin ve giriş yapın.

- Ardından aramayı izin ver seçeneğini devre dışı bırakın. Bu, arama seçeneğini kaldıracak ve çocuğunuzun YouTube Çocuklarında video bulmasını önleyecektir.

- Yalnızca onaylanmış içeriği etkinleştiri kullandığınızda uygulamanın ana ekranına gidebilir ve çocuklarınızın video izlemesini istediğiniz kanalları seçebilirsiniz.

- YouTube Kids'i oturum açmadan kullanırsanız, bu seçeneklerin çoğunu Ayarlar'ın altında görürsünüz, ancak 7. adımdaki gelişmiş ebeveyn denetimleri için oturum açmanız gerekir.

YouTube Kids'e zaman sınırı koymak

Bu özellik çocuğun YouTube videolarını YouTube Kids uygulamasıyla izleyeceği süreyi sınırlandırmanıza izin verir.

- Android veya iOS'te YouTube Kids uygulamasını açın.

- Sağ alt kısımdaki kilit simgesine dokunun. Şifrenizi giriniz.

- Zamanlayıcı'ya dokunun.

- Şimdi 1 ile 60 dakika arasında bir zaman sınırı belirleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, Zamanlayıcıyı başlat öğesine dokunun.

 


İlgili uygulamalar
YouTube Kids Yayınlandı! (Video)YouTube Kids Yayınlandı! (Video)
YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor!YouTube Kids uygulamasında Komplo teorileri videoları çıkıyor!

PAYLAŞ