YouTube Çocuk Videolarını Kaldırıyor - Haberler - indir.com

YouTube Çocuk Videolarını Kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 22:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük video içerik platformu YouTube şu günlerde çeşitli değişiklikler ile gündeme geliyor. YouTube platformu, her yaştan kullanıcıya hitap ettiği için çocuklar açısından pek de güvenli bir platform değildir. Şirketin bu konu ile ilgili çeşitli değişiklikler yapma yolunda çalıştığı öğrenildi. YouTube şirketi, platformdan çocuk videolarını tamamen kaldırarak YouTube Kids içerisine taşımayı planlıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu videolar için otomatik oynatma özelliği de devre dışı bırakılacak. 

Gün geçtikçe daha da devleşen bir platform olan YouTube'un gelecek günlerdeki en büyük sorunlarından biri de hiç şüphesiz çocuk içerikleridir. Bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre YouTube, çocuklara yönelik içerikleri ana platformdan kaldırarak sadece YouTube Kids üzerinden kullanıcılarına sunacak. Bu şekilde bir planın hayata geçirilmesi halinde şirketin çocuk videoları ile ilgili sorunların önüne geçilmesi planlanıyor. 

YouTube Gaming Uygulaması KapanıyorYouTube Gaming Uygulaması Kapanıyor

Çocuk içerikleri YouTube Kids'e geçiyor

Çocukların güvenliği açısında YouTube platformunun bu şekilde bir yenilikle düzenleniyor olması ebeveynleri sevindirecek bir durumdur. Tüm YouTube kullanıcıları tarafından bilindiği üzere seyrettiğiniz videolar bittikten sonra YouTube sizi farklı bir videoya otomatik olarak geçiriyor. YouTube platformunun çocuklara yönelik sunduğu içeriklerden sonra otomatik olarak oynattığı videolar da sıklıkla tartışma konusu oluyordu. Yaşanan tartışmaların ardından artık YouTube içerisinde bulunan çocuk içeriklerinin otomatik oynamak özelliğinin kapatılacağı haberi geldi. Yani yapılan yenilik ile beraber YouTube Kids üzerine aktarılan tüm çocuk içerikleri için tek bir yerden ayarlama yapılacak. Fakat The Verge'ye açıklama yapan YouTube sözcüsü, bir takım düşünceler bazen sadece düşünce olarak kalıyor tarzında bir açıklamada bulundu. 

Bu açıklamanın ardından şunu bilmek gerekiyor ki, çocuk içeriklerinin ana platformdan kaldırılması ile ilgili çıkan bilgiler kesinlik içermiyor. Burada şöyle bir durum da var ki, kararın onaylanması halinde dakikada neredeyse 500 adet içeriğin yüklenmesi durumunda çocuk içeriklerinin nasıl bir yöntem ile tespit edileceği ise açıkçası akıllardaki en büyük soru işaretidir. 

FTC'den YouTube'a soruşturma

YouTube hakkında bu şekilde gelişmeler yaşanıyor olsa da ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) çocukların gizliliğini ve güvenliğini ihlal etmesi gerekçesi ile YouTube platformuna soruşturma başlattığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında YouTube, 13 yaş altındaki çocuklara ait verilerin toplanması ve depolanması ile suçlanıyor. Hatta tamamen çocukların kullanımına özel olan YouTube Kids platformu da toplanan veriler sebebiyle soruşma kapsamında yer alıyor. 

ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun konu ile ilgili ne gibi bulgulara ulaştığı ise henüz bilinenler arasında değildir. Fakat yapılan soruşturmanın da ileri aşamalarında olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Yakın zaman içerisinde soruşturmanın sonucunun açıklanması bekleniyor. Konuyu toparlamak gerekirse YouTube platformunun en büyük sorunlarından biri çocuklar ile ilgili tehdit oluşturabilecek içerikler. YouTube bu sorunu ortadan kaldırmak adına birbirinden farklı alternatif yollar deniyor fakat henüz tam olarak bir çözüm bulunmuş değildir. Çocukların güvenliği ve psikolojik sağlıkları açısında önemli detay olması ile YouTube bu konuda ciddi araştırmalar içerisinde zaman harcıyor. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Kanalı Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?YouTube Kanalı Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?
YouTube Siber Zorbalığa Savaş AçtıYouTube Siber Zorbalığa Savaş Açtı
YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

PAYLAŞ