YouTube, çocuk güvenliğini arttırdığı yeniliklerini duyurdu - Haberler - indir.com

YouTube, çocuk güvenliğini arttırdığı yeniliklerini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Her yaştan kullanıcının her gün saatlerce vakit geçirdiği dünyaca ünlü içerik platformu YouTube, çocuklara özel üretilen içerikleri denetlemek için birbirinden farklı yeniliklere imza atıyor. YouTube, konu ile ilgili paylaşmış olduğu blog yazısında, çocukların güvenliğini dikkate alan yeniliklerin bir kısmını paylaştı. Yeni jenerasyonun adeta teknoloji ve internet çağı ile iç içe büyüdükleri göz önünde bulundurulduğunda, çocukların tıpkı büyükler gibi sosyal medya platformlarında daha aktif olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu sebeple, çocukları hedef alarak ortaya çıkan kötü niyetli içeriklerin sayısında artış görülmesi de elbette ki kaçınılmaz olan bir durumdur. 

YouTube bu konuda karşımıza çıkan baş isimlerden biridir. Platform çocukların güvenliğini önemsediğini gösterecek birçok iş yapıyor olsa da şirket hakkında çeşitli suçlamalar da mevcuttur. Elde edilen güncel bilgiler ise platformun, Çocuk Çevrimiçi Gizlilik Koruma Yasası'nı ihlal etmesi sebebiyle 200 milyon dolarlık bir ceza ile karşı karşıya kalmasıdır. YouTube üzerinde yer alan veri toplama ve hedefleme uygulamaları sebebiyle kaynaklanan suçlamaların ardından YouTube şirketi bugün itibariyle YouTube Kids platformunda ve verileri toplama sisteminde belirli değişikliklere gittiğinin bilgisini verdi. 

TikTok, Çocukların Verilerini Toplama Suçundan Yargılanıyor!TikTok, Çocukların Verilerini Toplama Suçundan Yargılanıyor!

YouTube veri toplama sisteminde değişikliğe gidiliyor

Yapılacak olan değişiklikler kapsamında kişiye özel reklam, yorumlar ve bildirim sistemleri tamamen kaldırılıyor. Konu ile ilgili paylaşılan blog yazısında, çocuklara hitaben içeriklerden toplanan veriler, kullanıcıların yaş faktörü göz önünde bulundurulmadan bir çocuktan geliyormuşi gibi analiz edilecektir. Şöyle ki, çocuklara hitaben üretilen içeriklerden elde edilen ve sonrasında kullanılan bu verilere bir limit getirilecek ve sadece servisin ihtiyacı olan kadarı kullanılacak. 

Bildiğiniz üzere platform içerisinde yer alan reklamlar pek de sağlıklı değildir. Kişiye özel olan reklamlar, yorumlar ve bununla beraber bildirimler çocuklara özel olarak üretilmiş içeriklerde artık yer almayacak. Söz konusu içeriğin çocuklara uygun olup olmadığını tespit etmek ise içerik üreticilerine kalmış bir durumdur. Çocuklara hitap eden içerikler üreten video üreticileri üretmiş oldukları içeriklerin bu kategoriye uygun olup olmadığını bildirecek. Bununla beraber YouTube'un arkasında çalışan ekipte, makine öğrenme teknolojisini kullanarak söz konusu içeriğin çocuklara uygun olup olmadığını kontrol edecek. 

Sadece dört ay!

Platform, yaptıkları değişikliklerin hepsini tam dört ay içerisinde aktif hale getirerek fayda sağlamaya çalışacak. Bu sebeple, iş olarak YouTube üzerinde aile ve çocuk içerikleri üretmek yapan içerik üreticilerinin YouTube'un yeni değişikliklerine ayak uydurmaları için sadece dört ayları vardır. Yapılan değişikliklere ayak uydurmak için YouTube belirli bir kaynak sağlayacak. Tüm bunların yanı sıra aynı zamanda şirket, YouTube ve YouTube Kids üzerinde daha kaliteli içerikler üretilmesini sağlamak amacıyla 100 milyon dolarlık bir fon ayırdığını da belitti. 

YouTube platformunun çocukları korumaya yönelik yaptığı çalışmalar sadece şirket dışında gerçekleşmiyor. Şirket, bünyesinde çalışan kişilere de yıllık zorunlu olarak eğitim verecekler. Söz konusu blog yazısında şirketin bugün itibariyle yapmış olduğu değişiklikler sadece başlangıç olarak belirtildi. İlerleyen süreçte konu ile ilgili çok ciddi hamlelerin yapılacağının izlenimi verildi. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube'da en çok çocuk videoları izleniyorYouTube'da en çok çocuk videoları izleniyor
YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyorYouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor
YouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyorYouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyor

PAYLAŞ