Youtube Cards Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Youtube Cards Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Youtube, Kartlar (Cards) özelliğini duyurdu. Video çekenlere kolaylık sağlayacak ve videolara yeni bir boyut kazandıracak bu özellik sayesinde videolara etiket, site bağlantısı veya ek açıklamalar eklenebilecek.

Farklı ekranlara göre tasarlanmış olan Kartlar, Google'ın bir çok hizmeti için kolaylık sağlayacak ve içine daha fazla bilgi sığdırabilecek. YouTube için evrimsel gelişim dediğimiz bu yenilikle birlikte şimdilik dört farklı kart bulunmakta. Bunlar; ilişkili web sitesi, bağış toplama, ürün yerleştirme, video veya oynatma listesidir.

İlişkili Web Sitesi sayesinde başka bir sitenin bağlantısını videonun sol üst köşesinde verebilir ve isterseniz videonun ortasında kendi sitenizin reklamını yayınlayabilirsiniz.

Bağış toplama ile sadece YouTube'un izin verdiği sitelerin bağış linklerini ekleyebilirsiniz. Maddi yönden sıkıntı çeken içerik oluşturucularına yardımcı olacak bir uygulamadır.

Ürün Yerleştirmede yine sadece YouTube'un desteklediği ürünlerin linkini verebilirsiniz.

Video veya oynatma listesi ise kendi videolarınızı veya oynatma listenizi eklemeye yardımcı oluyor. Bu önceden varolan bir özellikti fakat gelen güncellemeyle geliştirildi.

Video düzenleme ekranının sağ üstünde bir "info" simgesine basılarak açılıp kapanabilen Kartlar, ekranda önce küçük bir bant biçiminde, birkaç saniyeliğine gösteriliyor. Bu sırada izleyici, tıklayarak karta direkt olarak ulaşabiliyor.

Dün yapılan açıklamayla sunulan Youtube Cards (Kartlar) kullanıcının işini kolaylaştıracağa ve açıklama notlarının da yerini alacağa benziyor.





PAYLAŞ