YouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyor - Haberler - indir.com

YouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Canlı yayın özelliğiyle ön plana çıkan YouTube bu alanda yeni bir özelliği daha kullanıma sunuyor.

Daha önce normal videolar için HDR desteği sunan şirket, şimdi de bu özelliği canlı yayınlara getireceğini duyurdu. Ancak yayıncıların bu özelliği kullanabilmesi için gerekli ekipman desteğine sahip olmaları gerekiyor.

2020 yılının en popüler YouTube içerikleri açıklandı2020 yılının en popüler YouTube içerikleri açıklandı

Konu hakkında resmi açıklama yapan YouTube bu özellikle birlikte canlı yayınlara  “Yüksek Dinamik Aralık” yani HDR izleme seçenekleri geleceğini duyurdu. Bu sayede eskisine göre daya iyi bir canlı yayın kalitesi sunmayı hedefleyen YouTube, elinde HDR video yayınlayabilecek ekipmanı olan yayıncıları HDRified görüntüleri yayınlara başlayabileceklerini belirtti. Bu güncellemeyle birlikte kuşkusuz gözlerin çevrileceği bir diğer platform Tiwtch olacak. Microsoft ve Sony’nin de piyasaya sürdüğü yeni nesil konsollar HDR özelliğini desteklerken Twitch bu konuda geri kalmış gibi görünüyor. Özellikle YouTube’da bu özellik için harekete geçtikten sonra Twitch’in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Zoom Android uygulaması YouTube canlı yayın desteği ile güncellendi

HDR yayın açmak elbette görüldüğü kadar da kolay bir iş değil. Genel olarak baktığımızda yayıncılar için ilk etapta HDR’yi destekleyen içerikler üretmenin zolru olacağını söyleyebiliriz.

Engadget yazarı Steve Dent, yazın yaptığı bir açıklamasında HDR desteğine sahip video içerikleri için gerekli desteğin verilmediğini ve bu durumun PC kullanıcılarını ve Youtuber’ları ihmal etmek olduğunu dile getirmişti. Örneğin HDR’yi destekleyen bir konsol satın aldığınızı düşünün. VE cihazla oynadığınız oyunları canlı yayınlar aracılığıyla izleyicilerinizle paylaşmak istiyorsunuz. Fakat ne yazık ki canlı yayın platformları bu konuda gereken desteği kullanıcılara sunmuyor. Olayı bu açıdan değerlendirdiğimizde YouTube’un bu hamlesinin oldukça yerinde olduğunu söylemek mümkün. Fakat dünyanın en çok kullanılan canlı yayın platformu Twitch tarafında ne yazık ki henüz böyle bir desteğiniz bulunmuyor. YouTube’un bu hamlesinin Tiwtch’i HDR yayın desteği vermeye zorlayıp zorlamayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz 


YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır?YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır?
YouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyorYouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyor

PAYLAŞ