YouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyor - Haberler - indir.com

YouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük video izleme platformu olan YouTube, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket Twitter benzeri kullanıcıların içerik üreticilerine bağış yapabilecekleri bir bahşiş özelliğini platformuna dahil etmeye hazırlanıyor. 4 seviyeden oluşacak olan bu bahşiş özelliği ile YouTube içerik üreticilerine kolay bir şekilde destek olunabilmesi sağlanacak. Şuan için bazı içerik üreticileri tarafından test edilen “Super Thanks“ özelliğinin yıl sonuna doğru tamamen kullanıma açılarak tüm içerik üreticileri tarafından kullanılabilmesi bekleniyor.

YouTube içerik üreticilerinin para kazanması amacıyla geliştirilen bu yeni özelliğin, reklamlarla alakasız olarak bu yıl kullanıma açılması bekleniyor. YouTube’un yakın zamanda duyurmuş olduğu “Super Thanks” özelliği, işleyiş noktasında Twitter’ın Bahşiş Kutusu özelliğine benzeyecek. Başiş alıp vermeye yarayacak Super Thanks özelliği, reklam kazancı sağlayan sistemi sevmeyen YouTube içerik üreticileri için oldukça iyi olacak.

YouTube dislike sayılarını gizleyebilirYouTube dislike sayılarını gizleyebilir

YouTube’a bahşiş özelliği geliyor

Bahşiş kutusu mantığına sahip olacak olan bu özelliğin kullanımı da bir hayli kolay olacak. Takipçilerin farklı miktarlarda bahşiş yapabilecekleri bu yenilikte, özelliği açan her içerik üreticisinin her video açıklama bölümünde yer alacak. 2 dolar, 5 dolar, 10 dolar ve 50 dolar butonlarından birine basarak bağış yapılabilecek. Takipçi ekranda uçan balonlar ve teşekkürler yazısına sahip bir animasyon görecek. Bağış yapıldıktan sonra ise yorumlar bölümüne otomatik olarak bağışın miktarı girilecek. İçerik üreticileri bu otomatik yorumlara yanıt verebilecek.

Beta versiyonu bir süredir devam eden bu yeniliğin, testler sonrasında YouTube’da Super Thanks olarak yer alması bekleniyor. Bu haftadan itibaren 68 ülkede erişilebilir olacak bu özelliğin içerik üreticileri tarafından yoğun bir şekilde kullanılması bekleniyor. Üreticiye destek olarak Super Chat ve Super Stickers’ta olduğu gibi bu özellikte YouTube ve izleyicilerin destekli iletişimini artırmış olacak.


YouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldıYouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldı

PAYLAŞ