YouTube artık PWA uygulaması olarak yüklenebiliyor - Haberler - indir.com

YouTube artık PWA uygulaması olarak yüklenebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Günümüzde kullanılan birçok web sitesinin Progessive Web App (PWA) teknolojisi kullanılarak üretilen PC uygulaması vardır. YouTube.com da bu birçok web sitesi arasında kendisine yer edinen sitelerden biri olmayı başardı. Artık YouTube.com'u bilgisayarınıza direk olarak bir uygulama şeklinde tarayıcınıza yükleyebilir ve kullanmak istediğinizde de hızla uygulamayı açabilirsiniz. 

Günümüzde YouTube Müzik, Twitter gibi çok kullanılan servislerin Progessive Web App (PWA) teknolojisi kullanılarak hazırlanan kolaylık sağlamak amaçlı uygulamaları vardır. Son kullanıcılar olarak bizlere oldukça büyük faydası olan kullanışlılık noktasında gösteren bu uygulamalar, görev çubuğu kısmına ve masaüstü yerleştirilebilmeleri yönünde oldukça zaman kazandırır. 

Galaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldüGalaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldü

PWA uygulamasına sahip olan onlarca web sitesi vardır. Bugünlerde ise YoUtube.com sitesinin PWA teknolojisi kullanılarak hazırlanmış olan uygulaması gündeme geldi. Tarayıcı kullanarak YouTube platformuna giriş yapıyorsanız, üst kısımda yer alan sekme çubuğundaki küçük bir + işaretinin olduğunu görmüşsünüzdür. Bu artı işaretine tıkladığınızda da size “Uygulama yüklensin mi?” diye bir soru penceresi karşılamıştır. Eğer YouTube’un PWA uygulamasını yüklemek istiyorsanız, karşınıza çıkan penceredeki “Yükle” butonuna basarak bu işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

YouTube, PWA uygulaması şeklinde yüklenebilir

İndirme işlemine onay vermenin ardından YouTube.com, yeni bir pencere açılmış gibi kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni bir tarayıcı penceresi açılmış gibi gözüküyor olsa da aslında açılan sayfa teorik olarak YouTube'un tarayıcı uygulaması olduğunu belirtmek gerekir. İster tarayıcı kullanarak isterseniz bu uygulamadan kullanabileceğiniz YouTube'u isterseniz de başlat menüsündeki ikona sağ tıklayarak görev çubuğuna ya da masaüstüne yerleştirebilirsiniz. 

YouTube.com sitesini PWA uygulaması olarak kullanmak istemediğiniz zaman ise, bilgisayarınızdan kolaylıkla kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için uygulamayı açıp sağ üst köşedeki menü işaretinden “Yüklemeyi kaldır” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Uygulama özelliğinin olması sayesinde platformdan çok daha verimli bir şekilde faydalanmanız mümkündür. 


YouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesiYouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesi
YouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasakYouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasak
YouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyorYouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyor

PAYLAŞ