YouTube artık her içerikte reklam gösterecek - Haberler - indir.com

YouTube artık her içerikte reklam gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 15:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük video paylaşım servisi olan YouTube, yakın zamanda almış olduğu bir karar ile kullanıcıların canını sıkacağa benziyor. Öyle ki yapılan açıklamaya göre YouıTube, artık her videoya reklam yerleştirecek. Küçük içerik üreticilerinin videolardan elde ettiği gelir, bu üreticiler ile paylaşılmayacak. Premium servisi ile geçtiğimiz aylarda tepki çeken YouTube, şimdi ise bir başka karar ile tepkileri üzerine toplayacak gibi duruyor. YouTube artık tüm videolara reklam yerleştirecek. 1 Haziran tarihinden itibaren hizmete girecek olan bu uygulamadan elde edilecek olan gelir, küçük içerik üreticileri ile paylaşılmayacak.

YouTube, Premium üyelik tipini kullanıma açtığından beri videolarındaki reklam miktarlarını artırmış ve bazı videoların başına 2 giriş reklamı da koymaya başlamıştı. Premium hesap kullanımını teşvik eden uygulama kullanıcılar tarafından hoş karşılamasa da, kısa sürede alıştırılmış oldu. Ancak artık platform tüm videolarda reklam yayınlayacağını açıkladı.

YouTube Shorts'da içerik üreticilerini 100 milyon dolar bekliyorYouTube Shorts'da içerik üreticilerini 100 milyon dolar bekliyor

YouTube, tüm videolarda reklam gösterecek

2.3 milyar aktif kullanıcıya sahip olan YouTube, konu hakkında yaptığı açıklamada şu cümleleri belirtiyor; "YouTube, platformdaki tüm içerikten para kazanma hakkına sahiptir ve reklamlar, YouTube İş Ortağı Programı'nın parçası olmayan kanalların videolarında gösterilebilir"

İçerik üreticileri, bu kararın YouTube’daki büyümelerin ne oranda etkileneceği noktasında oldukça endişeli durumda. Öyle ki YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olmayan YouTube hesaplarının videolarında reklam bulunmaması, potansiyel izleyiciyi olumlu etkileyen bir özellik oluyor. Ancak bu karar ile küçük çaplı üreticiler üzerinden gelir elde edilecek olması izlenebilirliği kötü etkileyecek şeklinde düşünülüyor. Ayrıca YouTube Premium üyeliğe sahip kullanıcılar ise reklamlara takılmadan dolaşıma devam edebilecekler. YouTube’un bu yeni kararı ile beraber reklam gösterimleri 1 Haziran tarihi itibariyle aktif olmuş olacak. Bakalım bu yeni reklam hamlesine kullanıcılar nasıl bir tepki gösterecek göreceğiz.


Amazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurduAmazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurdu
880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı

PAYLAŞ