YouTube artık daha dokunmatik dostu - Haberler - indir.com

YouTube artık daha dokunmatik dostu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük video içerik platformu YouTube’un kullanıcı deneyimini arttırmak için yeni özellikler üzerinde çalışmalar yapan Google, Youtube için dokunmatik dostu bir güncelleme yayınladı.

Günde milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan dünyanın en büyük içerik platformlarından YouTube’un web sitesi artık daha dokunmatik dostu oluyor. Kullanıcı deneyimini arttırmak için çeşitli yenilikler yapan Google, yeni güncellemeyle pek çok kullanıcının beğenisini kazanacak. 

YouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu olduYouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu oldu

YouTube’un tablet ve telefonlar için uygulama mağazalarında mobil versiyonu bulunsa da, bazı kullanıcılar platformu web sürümünü tercih ediyor. Web sürümü için yeni bir güncelleme yayınlayan şirket bu sayede kullanıcı deneyimini arttıracak. Artık YouTube web sürümünde tüm videoların altında “üç nokta” menü seçeneği bulunuyor. Bu seçenek sayesinde dokunmatik ekranlardaki kullanım zorluğu ortadan kalkıyor. 

YouTube’ta görüntü içinde görüntü modu nasıl aktif edilir?

Ancak yeni özelliğin sunduğu tek şey dokunmatik kullanım kolaylığı değil. Tüm ülkelerde eş zamanlı yayınlanan güncelleme sayesinde artık videoyu belirli bir günde/tarihte hangi videoları izlediğinizi söyleyen “İzleme Geçmişi” iyileştirmelerini de bulunuyor. 

Bunun yanı sıra yeni güncelleme oynatma listelerinizde bulunan videoları "Yukarı/ aşağı taşı" seçenekleri ile düzenlemenize de olanak sunuyor. Bu sayede kullanıcıların video sıralamasını değiştirmek için artık videoları sürükleyip bırakmak zorunluluğunuda ortadan kalkıyor. Hatırlarsanız bu özellik platformun bir önceki güncellemesinde yer alıyordu. Ancak bir süre sonra şirket bu özelliği hiçbir açıklama yapmadan kullanımdan kaldırmıştı. Yeni güncellemeyle özelliği yeniden aktif hale getiren YouTube web sitesindeki simgelerin boyutunu da büyüterek dokunmatik cihazlar için kullanım kolaylığını arttırdı.  


İlgili uygulamalar
YouTube Music için yeni özellikler yoldaYouTube Music için yeni özellikler yolda
YouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyorYouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyor

PAYLAŞ