YouTube Arama Özelliğine 2 Yenilik Eklendi    - Haberler - indir.com

YouTube Arama Özelliğine 2 Yenilik Eklendi   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

YouTube için arama bölümünde 2 yenilik daha kullanıcılara sunuldu. Yeni özellikler sayesinde kullanıcılar aradığı içerikleri daha kolay bir şekilde bulabilecek.

Dünyanın en popüler video Platformu olan YouTube, yenilikler ile geliştirilmeye devam ediyor. YouTube tarafından yapılan son açıklamada, kullanıcıların aradığı içerikleri daha kolay bir şekilde ulaşılabilmesi adına iki yeni özelliğin güncellendiği ve kullanıma sunulduğu belirtildi. Yeni özellikler sayesinde görsel arama ve kullanıcıların kendi dilinde altyazıları olan yabancı dildeki videoların keşfedilmesi hedefleniyor.

Videolarda Aranan İçeriğe Kolayca Ulaşılacak

Masaüstü sürümde test edilen videoların daha kolay ve sadece istenilen bölümlerinin izlenmesini sağlayan video altındaki bölüm, artık mobilde de kullanılabilir durumda. Videoların altında yer alan küçük resimler üzerinden video içeriklerini hızlı bir şekilde analiz edebilecek ve istediği bölüme geçiş yapabilecek olan kullanıcılar, mevcut özelliğin mobil bölüme gelmesi sayesinde tüm platformlarda artık daha hızlı bir şekilde video içeriklerini inceleyebilecek ve istediği bilgiyi alabilecek. Videoların altında yer alan yeni arama sayfasından yararlanmak, kullanıcıların uzun süren videoları takip etmesi ya da ileriye sarması gibi durumları da gerektirmeyecek. 

Dil Problemlerine Karşı Yeni Çözüm

YouTube'da getirilen bir diğer özellik ise kullanıcıların konuştuğu dillerindeki altyazıları olan içerikleri keşfedebilmesi. Özellikle kendi özgün dilinde istediği içerikleri ulaşamayan kullanıcılara, farklı dillerde hazırlanmış ancak kullanıcının bildiği dillerde altyazı desteği sunan videolar YouTube tarafından ön plana çıkarılacak. Başlangıç olarak YouTube’da mevcut özellik sadece İngilizce videolarda desteklenecek. Ancak ileri dönemlerde yapılacak yeni geliştirmeler ile birlikte daha fazla dil desteklenecek. “Yerel dilde alakalı içerik bulunmadığında, otomatik olarak çevrilen altyazılar, başlıklar ve açıklamalarla diğer dillerden gelen arama sonuçlarını göstermeye başlıyoruz. “ diyerek duyurulan bu özellik, ilerleyen yıllarda dil problemlerinin daha da az yaşanacağını işaret ediyor.

“YouTube'da arama yapmak için bir sonraki aşama”

Ürün Yönetimi Direktörü Pablo Paniagua tarafından 17 Ağustos tarihinde yazılan bir blog yazısı ile duyurulan yeni özellikler için “İnsanların YouTube'da daha kolay arama yapmasına ve içerik bulmasına yardımcı olacak yeni yollar sunuyoruz.” denildi. Özelliklerin kısa süre içerisinde etkin olması bekleniyor.





PAYLAŞ