YouTube Android'de Otomatik Video Oynatma Test Ediliyor - Haberler - indir.com

YouTube Android'de Otomatik Video Oynatma Test Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-12 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere eğer kullanıcılar devre dışı bırakmadılar ise Facebook, Twitter yada Instagram üzerinde gezinti yaparken karşılarına gelen videolar otomatik olarak oynatılmaya başlıyor. Birçok kullanıcı bu durumdan rahatsız olup bu özelliği devre dışı bırakırken, birçok kişi tarafından ise normal bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Şimdi ise dünyanın en popüler video platformlarından birisi olan YouTube'da Android uygulaması için otomatik oynatma özelliğini test etmeye başladı diyebiliriz. YouTube'da şuan için bulunan otomatik oynatma özelliği ile kullanıcı izlediği videonun bitimiyle beraber otomatik olarak sıradaki videonun başlaması gerçekleşiyor diyebiliriz.

Fakat tıpkı Facebook ve Twitter'da olduğu gibi kullanıcılar ana sayfada indikçe videoların otomatik olarak başlaması yeni özellik güncellemesiyle bekleniyor. Facebook tarafından bir ayar işlemi yapılmaz ise videolar telefonun sesi açık olduğu sürece sesli bir şekilde oynatılmaya başlanıyor. YouTube Android uygulamasına gelecek olan bu yenilikte ise videoların sesi otomatik bir şekilde  başlamayacak. İzleyiciler videoya dokunup manuel bir açma işlemi gerçekleştirdiklerinde videonun sesi başlamış olacak. Otomatik oynatma özelliğinde videolarda altyazı bulunacak ve bu şekilde diyaloglar anlaşılmış olacak.

YouTube Android uygulamasını kullanan kullanıcılar istedikleri zaman bu otomatik oynatma özelliğini diledikleri zaman kapatabilecekler. Uygulamanın ayarlar öenüsüne girerek buradan genel sekmesi altında yer alan 'Gezinirken Oynat' yazısının  yanındaki butona dokunmak yeterli olacak. Özellik şuan için test aşamasında olduğu için yakın zamanda tüm Android kullanıcılarına sunulması ve bir süre sonra ise iOS'da bu özelliğine kavuşması bekleniyor.





PAYLAŞ