YouTube Android sürümünün simgeleri değişiyor - Haberler - indir.com

YouTube Android sürümünün simgeleri değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, YouTube’un Android sürümünün simgelerini değiştirme kararı aldı. Buna göre yeni simgeler birkaç ay önce iOS cephesinde iPhone kullanıcılarına sunulan simgelerden oluşuyor. Google’ın bu hamlesi ile beraber Google, YouTube’un simgelerine 2017 yılından sonra ilk defa köklü bir değişiklik getirmiş oluyor. Teknoloji devi Google’ın sahip olduğu dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube ile alakalı çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda YouTube’un Android sürümü için bir çalışma içinde olan geliştiriciler, YouTube içinde yer alan simgeleri değiştirmeye çalışıyor.

Bu çalışma oldukça önemli gözüküyor. Öyle ki son olarak 2017 yılında YouTube üzerinde köklü bir değişiklik görmüştük.

Google, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattıGoogle, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattı

YouTube Android sürümünde simgelerini yeniliyor

Android sürümde var olan simgeler, içi dolu olarak tasarlanmıştı. Ancak Google, yıllar sonra bu tasarımdan vazgeçecek gibi duruyor. Bu noktada ortaya çıkan yeni simgelerin hem içi boş hem de daha kaba bir tasarıma sahip olduğunu belirtelim. Diğer yandan yeni simgeler önceki simgelere göre daha keskin renklere sahip olacak gibi duruyor. Ancak bakacak olursak iOS kullanıcıları, YouTube’un Android sürümüne gelecek olan yeni simgeleri bir süredir kullanıyordu. Bazı kullanıcılar bu simgelerin sadece iOS’a özel olduklarını düşünüyordu. Ancak görünene göre Google, birkaç ay önce iOS tarafında sunduğu simgeleri şimdi de Android kullanıcıları için sunacak.

Google’ın YouTube’un Android tarafında simgeleri değiştirerek tek tip tasarıma geçiyor olması, yeni bir gelişimin de göstergesi olabilir. Öyle ki bu hamlenin üzerine YouTube’un masaüstü sürümünün simgelerini de değiştirme kararı alabilir. Ancak bu yönde henüz bir açıklama olmazken, ilerleyen günlerde YouTube’un masaüstü tarafında da yenilikler görebiliriz. Şuan için bilinen detay ve yeni özelliklerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim. Güncellemenin yakın zamanda sunulması bekleniyor.  


YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyorYouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyor
YouTube hakkında az bilinen 9 gerçekYouTube hakkında az bilinen 9 gerçek

PAYLAŞ