Youtube Android için, karanlık mod özelliği geldi - Haberler - indir.com

Youtube Android için, karanlık mod özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Youtube Android versiyonu, uygulamaları karanlık modda kullanmayı sevenler için, karanlık moda kavuştu.

Uygulamalarla fazla içli dışlı olan kullanıcılar, bazen arka plandaki beyaz ışığın gözlerini rahatsız etmesinden şikayet edebiliyorlar. Bu durum özellikle geceleri, telefonunuzdan bir şeyler izliyorsanız açığa çıkıyor. O nedenle bazı uygulamalar, kullanıcılarına karanlık mod özelliğini sunuyor. Böylece, ışık daha az yansıyor ve gözünüzü daha az rahatsız ediyor. Dünyanın en çok kullanılan video uygulaması olarak bilinen Youtube da kullanıcılarının bu isteğini göz önünde bulundurarak, kısa bir süre önce Android versiyonu için karanlık mod özelliğini getirdi.

Karanlık mod özelliği, Youtube Android kullanıcılarına açıldı

Uzun süreli video izleme durumlarında, kullanıcılar hem cihazlarının pilinin daha çabuk bitmesinden hem de ışığın gözlerini yorması nedeniyle baş ağrılarının olmasından şikayet ediyorlardı. Youtube da bunları göz önüne alarak, geçtiğimiz aylarda mobil platform için bir karanlık mod özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Mart ayında, iOS kullanıcıları bu özelliği kullanmaya başladılar ve Andorid kullanıcıları için de çalışmalar biter bitmez yayınlanacağı söylenmişti. Karanlık mod özelliği, artık Android kullanıcılar için de aktif hale geldi.

Şu an için karanlık mod özelliği tüm Android kullanıcıları için açılmış olmasa da kısa süre sonra bütün Android kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlanacak. Karanlık mod özelliği kullanımına açılan Android kullanıcıları, uygulamaya girdiklerinde ‘Yeni Karanlık Tema’yı deneyin’ diye bir uyarı yazısıyla karşılaşacak. Uyarıyı almayanlar, karanlık mod tüm kullanıcılara açıldığı takdirde, özelliği kullanmaya başlayacaklar demektir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ