YouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecek - Haberler - indir.com

YouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu YouTube, tarafından sağlanan görüntü kalitesi genel olarak sahip olan internet bağlantısının gücüyle ilgili bir durumdur. İnternet bağlantısının gerektiği kadar güçlü olmadığı durumlarda telefona göre 4K çözünürlüğe kadar videolar seyredilebilir. YouTube platformunda her ne kadar bazı özellikler rakip uygulamalara göre daha geç alıyor olsa da zaman geçtikçe bununla ilgili olarak yeni yeni özellikler de sunulmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasının lider ismi Google da bu durumu düşünerek yeni bir özelliği YouTube uygulamasına getiriyor. Bu hafta içerisinde başlayarak YouTube Android cihazlar üzerinde 4K çözünürlüğü destekleyecek şekilde yenileniyor. Hatta söz konusu bu durum, akıllı cihazların kendisinin 4K desteklemese bile geçerli olacak. HD veya Full HD ekran özelliğine sahip olan cihazlarda teoride 4K videolar izlenmesi de mümkün olacak. 

YouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliğiYouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliği

Bu şekilde bir durum karşısında 4K olarak FHD+ ekranlarda seyredilen videolarının gerçekten de 4K kalitesinde olmayacağını söylemek mümkündür. Fakat yine de 4K çözünürlüğünde açılan bu videolar daha düşük çözünürlüklü ekranlarda dahi diğer çözünürlüklere göre daha kaliteli bir şekilde gözükecek. Öyle ki ölçeğin azaltılmasından dolayı görüntülerdeki keskinlik artar. Bu sebeple de Full HD bir ekranda diğer çözünürlüklere göre 4K'nın vereceği deneyim muhtemelen daha iyi bir şekilde olacak. Başarılı isim Google ise yeni değişiklikleri şu an yeni onaylamış durumdadır. Fakat Reddit üzerinden konu ile ilgili olarak insanların YouTube üzerindeki yüksek çözünürlük seçeneği üzerinde uzun bir şekilde konuştuğu bir konu başlığını şimdiden görmek mümkün olacak. 

 


iOS cihazlar için YouTube güncellendiiOS cihazlar için YouTube güncellendi
Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandıBu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı
YouTube alkış özelliğinin testlerine başladıYouTube alkış özelliğinin testlerine başladı

PAYLAŞ