YouTube alkış özelliğinin testlerine başladı - Haberler - indir.com

YouTube alkış özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde içerik üreticileri için sık sık yeni özellikler yayımlayan, YouTube içerik üreticileri için yeni bir kazanç kapısı aralayan “Alkış” özelliğinin testlerine başladı.

YouTube’da izleyiciler Super Chat aracılığıyla takip ettikleri ve beğendikleri üreticilere bir kereye mahsus olarak ödeme yapabiliyor. Super Chat’ten elde edilecek kazançta reklam gelirlerinde olduğu gibi videoyu kaç kişinin izlediği ya da beğendiğine göre de hesaplanmıyor. Yeni özelliğin ise daha çok küçük izleyici kitlesine sahip içerik üreticilerinin makul seviyede gelir elde edebilmesi hedefleniyor. Super Chat ile ilgili sorun ise özelliğin şimdilik sadece canlı video akışlarında kullanılabiliyor olması. Önceden hazırlanarak yayımlanan içeriklerde bu özellik kullanılamıyor.

YouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliğiYouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliği

Fakat bu durumun yakında değişeceği tahmin ediliyor. YouTube’un bu senenin sonuna kadar içerik üreticilerine sunmayı planladığı “Alkış” özelliği sayesinde özelliği kullanmaya uygun olan ve para kazanma özelliği etkin olan YouTuber‘lar, yükledikleri önceden kaydedilmiş içerikleri içind izleyicilerinden tek seferlik ödeme alabilecekler.

Yeni özellik az izleyici kitlesine sahip üreticilere de kazandıracak

Özellik yayımlandığında videoların atında “Alkışla” butonu yer alacak. İzleyiciler bu butona tıkladıkları zaman izledikleri içerik üreticisine tek seferlik olmak üzere 2 dolar, 5 dolar, 10 dolar veya 50 dolar tutarında ödeme yapabilecekler.

Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı

Ödeme işlemi gerçekleştikten sonra videonun üzerinde bir alkış animasyonu yer alacak. Ek olarak videoda içerik oluşturucusuna videonun alkışlandığını bildiren yorumlar da gönderilecek.

YouTube konuyla ilgi yaptığı açıklamalarında kullanıcılarının, Super Chat’ler ve alkışlar için günde 500 dolara kadar harcama yapabildiği dile getirdi. Ancak ilerleyen dönemlerde şirketin komisyon oranları nedeniyle tepki çekmesi de mümkün. Çünkü YouTube’un her iki özelliğin gelirden yüzde 30 kesinti yaptığı açıklandı. Test edilmeye başlanan “Alkış” özelliğinin daha fazla kullanıcıya ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. YouTube’nin yeni özellikleriyle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


iOS cihazlar için YouTube güncellendiiOS cihazlar için YouTube güncellendi

PAYLAŞ