YouTube açıklama baloncukları kalkıyor! - Haberler - indir.com

YouTube açıklama baloncukları kalkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 16:17:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Youtube tarafından gelen açıklamalara göre önümüzdeki yıl itibariyle videoların üzerine eklenebilen ek açıklamaların tamamen kaldırılacağı açıklandı.

Son zamanlar içinde pek kullanılmasa da YouTube, videoların üzerine eklenebilen ek açıklamalar konusunda radikal bir karar aldı. Şirketten yapılan açıklamalara göre önümüzdeki yılın ardından videolara ek açıklamalar eklenemeyecek. Ancak daha önce eklenmiş olan açıklama kutuları düzenlenebilir, silinebilir olacak.

YouTube'da en popüler kutu açma influencer'larıYouTube'da en popüler kutu açma influencer'ları

YouTube kullanıcılarının %70'i mobil!

Uzun süredir kullanılan bu özellik, kanal sahipleri videolara istedikleri açıklamaları ekleyebiliyor ve link dahi verebiliyordu. Kullanıcılar tarafından görüntü kirliliği oluşturduğu da düşünülen bu baloncuklar bir süre tartışma yarattı. Google bu ek açıklamaların yerine videolara kart eklenmesini ve buradan istenilen videoya geçiş yapılmasını sağlayan özellik kullanıma sunuldu.

Youtube Cards Duyuruldu!

Ne zaman kaldırılıyor?

Şirket video izlenmelerinin %70'inden fazlasının mobil cihaz tarafından geldiğini ve dolayısıyla masaüstü kullanıcılarının kullanabileceği bu ek açıklamalar özelliğinin çok fazla kullanıcıya hitap etmediği için kaldırılacağı belirtiliyor. Bu eski özellik 15 Ocak 2019 tarihinde kaldırılması bekleniyor.

 


YouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamışYouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamış
YouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyorYouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyor
YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!

PAYLAŞ