YouTube Abone Sayısı Sisteminde Değişikliğe Gidiyor - Haberler - indir.com

YouTube Abone Sayısı Sisteminde Değişikliğe Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının ileri gelen teknoloji şirketlerinden Google, yine dünyanın en popüler video seyretme platformu YouTube'da yer alan kanalların abone sayısını gösterme şeklinde bazı değişiklikler yapılacağının bilgisini verdi. Bilindiği üzere YouTube platformunda kendi kanallarını açan ve bu kanallara insanların abone olması ile kanalın popülerlik düzeyini ölçebiliyoruz. Yani şöyle ki abone sayısı fazla olan kanal platformda daha popüler olup kazancı da ona göre değişkenlik göstermektedir. Google, bu abone sayısının gösterilme şeklinde yeniliğe giderek kullanıcılarına farklı bir görüntü sunacak. Abone sayısını gösteren kısımda artık rakamlar yerine yuvarlak rakamların kullanılacağı hakkında düşünceler mevcuttur. 

İçinde bulunduğumuz şu günlerde sosyal medyanın altın çağını yaşıyor ve birçok kişi ne yazık ki sosyal medyalarında beğeni ve abone sayılarını adeta bir bağımlılık haline getirmiştir. Kendilerinin abone sayılarının ya da içeriklerinin beğeni sayılarının ne kadar yüksek olursa o kadar tatmin oluyorlar. Bu gibi sebepler dolayı Instagram ve benzer platformlar beğeni sayılarının olduğu kısmı gizleme özelliğini getirmeyi düşünüyorlar. Bu gizleme özelliği sayesinde az abonesi ya da takipçisi olan kişiler bu alanı gizleyebilecekler. Arama devi Google da YouTube için bu tarz bir yeniliğin üzerinde çalışıyor. 

YouTube Kullanıcı Sayısı Verileri AçıklandıYouTube Kullanıcı Sayısı Verileri Açıklandı

Şirket, YouTube platformunda kanallı olan kişilerin abone sayısının gösterilme şekillerinde bazı değişiklikler yapacağını açıkladı. Yapılan yenilik sayesinde bundan sonra kullanıcıların abone sayıları 1.00'den fazla abone sayısına sahip olanlar kesin rakamlar ile görüntülenmek yerine yuvarlak rakamlar ile görüntülenecek. Bu da abone sayıları ile popüler olduklarını düşünen kişilerin önüne geçilecek bir durumdur. Abone sayıları 1.000'den daha az olan kullanıcıların abone sayıları eskisi gibi kesin rakamlar ile görüntülenmeye devam edecektir. Instagram'da da bu sistem mevcuttur. Belirli bir bir takipçi sayısına ulaşıldığı an da takipçi sayıları kesin rakamlar ile görüntülenmeyecek yani yuvarlak rakamlar ile kullanıcıların takipçi sayıları görüntüleniyor. 

Yeni sistem 3 ay sonra geliyor

YouTube'un abone sayıları 1.000'in üzerine çıktığı anda kesin rakamlar ile değilde yuvarlak rakamlar ile karşı karşıya geleceğiz. Söz konusu yenilik YouTube'a Ağustos ayında devreye girecek. Yeni sistemi Ağustos ayında YouTube üzerinde görebileceğiz. YouTube platformunda içerik yüklediğiniz bir kanala sahipseniz ve 1.000 kişiden fazla abone sayısına ulaştığınız anda abone sayıları tam rakamlar ile gösterilmek yerine kısaltılmış şekilde yani yuvarlak rakamlar ile gösterilecekler. Bu duruma örnek vermek gerekirse, 7.237.852 aboneye sahip olan bir kanalın abone sayısını 7.2M şeklinde gösterilecek. Google bu yeniliğe başvurma amacını "tutarlılık" sağlamak için yaptığı dile getiriyor. Söz konusu değişikliğin hemen yürürlüğe girmesi beklenmiyor. Teknoloji devi Google, kısaltılmış şekilde gösterilecek olan abone sayılarını önümüzdeki Ağustos ayı itibariyle göstermeye başlayacak. YouTube kanalına içerik oluşturacak olan kişiler, kesin abone sayılarını yine de YouTube Studio üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilecekler. YouTube üzerinde kanalı olan kullanıcıların her birinin abone sayıları farklıdır. Kiminin ki çok fazlayken kmin ki ise çok azdır. Bu durumda denklik sağlamak için abone sayılarının kısaltılmış hali ile karşı karşıya geleceğiz. 

 


İlgili uygulamalar
Telefonda Yer Alan Müzik YouTube İle Nasıl Çalınır?Telefonda Yer Alan Müzik YouTube İle Nasıl Çalınır?

PAYLAŞ