Youtube, 8K Çözünürlük Desteğine Kavuştu! - Haberler - indir.com

Youtube, 8K Çözünürlük Desteğine Kavuştu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-10 14:58:05
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Son dönemde peş peşe duyurduğu yeniliklerle kullanıcılarını etkilemeyi başaran YouTube'dan bir yenilik daha. 4K çözünürlüklü videolar bile henüz yeterince yaygınlaşmamışken Youtube, sürpriz bir kararla 8K çözünürlüğünde yani Full Ultra HD (FUHD) video desteği sunmaya başladığını duyurdu.

Daha önce YouTube üzerinde yaptığı 4K, 360 derece video izleme ve sanal gerçeklik gözlükleriyle uyum gibi birçok özellikle çıtayı iyice yükselten Google, bu kez 8K çözünürlüğünde video izleme desteğini hayata geçirdi.

4K içeriklerin görüntülenmesinin önünde mevcut PC donanımları ve internet hız/kotaları en büyük engeller olmasına karşın, YouTube'un 8K (4.320p) çözünürlük desteği kazanması kullanıcılar tarafından sürprizle karşılandı.

Şu an için 8K teknolojisi, aşırı donanımlı bilgisayarlara ihtiyaç duyması nedeniyle fazla sıklıkla kullanılmazken, YouTube bu konuda erken adım atarak geleceğe hazırlık yaptığını göstermiş oldu.

Güçlü bir internet bağlantısına ve donanımlı bilgisayara sahipseniz aşağıda paylaştığımız 8K çözünürlüklü videoyu izleyebilirsiniz.




8K Çözünürlüklü Youtube Videosu


PAYLAŞ