YouTube 720p seçeneği HD olarak sayılmıyor! - Haberler - indir.com

YouTube 720p seçeneği HD olarak sayılmıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 19:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube’da fark edilene göre son dönemde 720p videoların yanında HD ibaresinin yer almadığı gözüküyor. Video şirketinin şu sıralarda 720p videoları HD olarak listeye dahil etmediği görülmeye başlandı. Dünyanın en yoğun video servislerinden birisi olan YouTube, her internet hızına ve kullanımına uygun olarak videolarında farklı çözünürlük seçenekleri sunuyor. Koronavirüs pandemisi ile beraber artan internet kullanımı da şirkete sıkıntı yaşatmasın diye video kalitesini düşürmüştü. Ancak şimdi ise sektörde şirketin yine bir radikal karar aldığı gözüküyor. Normal şartlarda bir videoda SD, HD, Full HD, 2K ve 4K olarak seçenekler yer alıyor. HD kalite video ise 720p video demek oluyor.

Youtube 720p videolardan HD yazısını kaldırdı

Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?

Tam olarak 1280x720 piksel çözünürlüğe sahip olan bu videolar görünüşe göre ise YouTube standartları tarafından HD olarak sayılmıyor. Özellikle son birkaç haftadır 720p videoların yanında yer alan HD ifadesinin yer almamaya başladığı gözüküyor. Bu güncelleme sonrasında bu durumun sabit mi olacağı yoksa pandemi sürecinden ötürü mü böyle bir hamle olduğu henüz bilinmiyor. Pandemi bitmesi ile beraber ise HD ibaresinin yeniden eklenip eklenmeyeceği de henüz bilinmiyor.

YouTube cephesinden henüz bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. Ancak bazı tahminlere göre koronavirüs sebebiyle 720p ve diğer çözünürlüklerin bit rate değerlerinin düşürüldüğü için 720p’de HD yazısının kaldırıldığı düşünülüyor. Eğer böyle ise YouTube eski haline döndüğü zaman 720p tekrardan HD olarak karşımıza çıkacaktır. HD kavramı Hihg Definition yani Yüksek Çözünürlük anlamına gelmektedir. 1280 x 720 değeri halen popüler HD durumunu korusa da artık HD olarak hayatımızda yer almadığı gözüküyor. Sıkça tercih edilen Full HD ise 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunmayı başarıyor.


Yenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyorYenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyor
YouTube dünya genelinde çöktüYouTube dünya genelinde çöktü

PAYLAŞ